• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Duminică , 25 August 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 20 August , 2024

George Simion: România trebuie să aibă un comisar european care să apere neclintit interesele naționale! Victor Negrescu nu este o soluție

 România trebuie să se ridice la înălțimea demnității sale și să își apere drepturile cu fermitate. Avem nevoie de un comisar european care să fie mai mult decât un simplu funcționar de la Bruxelles, un român care să lupte pentru țara noastră cu devotament și curaj. Victor Negrescu nu se încadrează în această tipologie!

 
Până acum, numirea comisarilor europeni din partea României a fost deseori rezultatul unor calcule politice interne, dictată de interesele PSD și PNL. Acest mod de a privi funcția de comisar european trebuie să ia sfârșit. Postul de comisar nu este un trofeu politic, ci este vocea României în rândul marilor națiuni europene.
 
Consider că Victor Negrescu, propunerea PSD, nu este o soluție pentru acest post și, atât eu, cât și colegii AUR, o respingem ferm!
 
Anul trecut, Negrescu ne cataloga în plenul legislativului european de la Strasbourg ca fiind un partid extremist, care a decis să politizeze educaţia, spunea el, referindu-se că incităm la ură când atacăm cadrele didactice din cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative.
 
Despre unele cadre didactice de la SNSPA, care hărțuiau sexual studentele, timpul a demonstrat deja, iar despre felul în care SNSPA face partizanat politic, fie contra AUR, fie contra lui Mircea Geoană, puteți constata de pe site-ul oficial, snspa.ro, sau din declarațiile rectorului Pricopie.
 
Trebuie să numim un comisar care să lupte pentru România
De-a lungul istoriei recente, am văzut cum țara noastră a fost tratată de multe ori ca un actor secundar în cadrul Uniunii Europene. Subvențiile agricole, esențiale pentru economia României, au fost printre cele mai mici din Uniunea Europeană. Asta în timp ce fermierii din alte state membre beneficiau de susținere mult mai generoasă. Acest tratament inechitabil trebuie să înceteze.
 
România are același drepturi ca orice altă națiune din Uniunea Europeană, iar vocea noastră trebuie să fie auzită și respectată.
 
Este esențial ca, de această dată, să numim un comisar european care să nu mai fie un simplu executant al intereselor de la Bruxelles, ci un apărător neobosit al intereselor României. Până acum, comisarii noștri au fost numiți mai degrabă pe criterii politice decât pe baza unei autentice dedicări față de țară. Această abordare trebuie să se schimbe radical.
 
Primii noștri comisari europeni, deși au ocupat poziții importante, nu au reușit să aducă beneficii reale României. Leonard Orban, de exemplu, a gestionat portofoliul pentru Multilingvism și, deși a coordonat un buget de 1,2 miliarde de euro, impactul său pentru România a fost nesemnificativ.
 
Dacian Cioloș a avut în administrare portofoliul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, unul dintre cele mai importante din Uniunea Europeană. Cu un buget uriaș de 50 de miliarde de euro, el ar fi trebuit să se asigure că România primește fondurile necesare pentru a-și susține fermierii și a-și dezvolta sectorul agricol. Cu toate acestea, România continuă să fie una dintre țările care primesc cele mai mici subvenții pentru agricultură, iar fermierii noștri încă se confruntă cu dificultăți majore.
 
Corina Crețu, în timpul mandatului său, a coordonat Politica Regională. Deși avea responsabilitatea distribuirii fondurilor structurale care ar fi putut contribui la dezvoltarea infrastructurii și a regiunilor defavorizate din România, rezultatele pentru țara noastră au fost modeste. Fondurile europene au fost adesea insuficient accesate, iar proiectele de dezvoltare nu au avut impactul așteptat.
 
Adina-Ioana Vălean, actualul comisar pentru Transporturi, deși a avut un portofoliu extrem de important pentru România, nu a reușit să aducă proiecte majore de infrastructură în țara noastră. România continuă să fie una dintre țările cu cea mai slab dezvoltată infrastructură de transport din Uniunea Europeană, iar contribuția comisarului Vălean la schimbarea acestei realități a fost, din păcate, limitată.
 
Trebuie să numim un comisar care să lupte pentru România, care să se asigure că țara noastră nu mai este marginalizată și care să pună pe primul loc drepturile noastre egale în cadrul Uniunii Europene.
 
România trebuie să se asigure că următorul nostru comisar european va fi un adevărat patriot, un profesionist care să pună mai presus de orice interesele României.
 
Comisarul european din partea României trebuie să fie nu doar un reprezentant, ci un apărător al suveranității noastre naționale. Un om care să înțeleagă că România are propria sa voce, propriile sale interese, și care să lupte neobosit pentru ca acestea să fie respectate!

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.