Curs valutar
Euro
4.5680 RON
Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc
1.4823 RON
Recomandările Gazetei
Evenimente locale, concerte, teatru, expoziții, filme, cărțiNewsletter
Ultimele comentarii
bonta emese pe 29.02.2024 la 09:22
Domnilor ziaristi, sunteti intr-o grava eroare din nou, sunt in muzeu de pe vremea lui Ceausescu, domnul Alexa
G. Buju pe 16.01.2024 la 01:04
Felicitari lui !
Bun si de cinste Morosan !!
De mirare e ca polutucii din acelashhh aluat moroseni nu fac
Pompiliu Barbu pe 14.11.2023 la 16:08
Un om deosebit! De ar face fiecare roman pe sfert din ce a facut acest om Romania ar fi departe!
Nelu Botiș pe 29.09.2023 la 14:27
1. Stimate domnule Teremtus, cu tot respectul, vreau sa va comunic faptul ca Bonta Emese nu va respecta.
2.
Marţi , 26 Octombrie , 2010
GAZETA VERDE / Protectia pasarilor, motiv de razboi cu Comisia Europeana
* Reprezentantii Comisiei Europene au solicitat Romaniei sa respecte reglementarile impuse de Uniunea Europeana in materie de protectie a pasarilor. Deoarece in tara noastra protectia pasarilor nu este asigurata la normele impuse de UE, tara noastra risca sa fie reclamata la Curtea Europeana de Justitie.
Comisia Europeana este preocupata de faptul ca perioadele de vanatoare stabilite de legislatia romana coincid cu perioadele de protectie speciala. Romania are la dispozitie doua luni sa se conformeze avizului motivat. In caz contrar, Comisia ar putea sesiza Curtea de Justitie a Uniunii Europene. Comisia a adresat Romaniei un aviz motivat ca urmare a nerespectarii de catre aceasta a reglementarilor UE cu privire la vanarea pasarilor. Comisia este de parere ca perioadele de vanatoare stabilite de legislatia romana nu asigura un regim de protectie completa, asa cum prevede directiva.
Directiva privind protectia pasarilor este cel mai vechi text legislativ al UE in materie de protectie a naturii si totodata si cel mai important, instituind un regim complet de protectie a tuturor speciilor de pasari salbatice care au habitatul natural in Uniune. Zonele reglementate de directiva fac parte din Natura 2000, reteaua zonelor naturale protejate din Uniunea Europeana. Directiva recunoaste vanatoarea ca fiind o activitate legitima si prevede un sistem complet de gestionare a acestei practici pentru a garanta ca este durabila. Directiva interzice in special vanarea pasarilor in timpul perioadelor in care sunt cel mai vulnerabile, cum este, de exemplu, perioada de migrare inapoi catre locurile de cuibarire, perioada de reproducere si perioada de crestere a puilor.
Comentariile celorlalți
Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.
Comentează acest articol
Adaugă un comentariu la acest articol.