Curs valutar
Euro
4.5680 RON
Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc
1.4823 RON
Recomandările Gazetei
Evenimente locale, concerte, teatru, expoziții, filme, cărțiNewsletter
Ultimele comentarii
bonta emese pe 29.02.2024 la 09:22
Domnilor ziaristi, sunteti intr-o grava eroare din nou, sunt in muzeu de pe vremea lui Ceausescu, domnul Alexa
G. Buju pe 16.01.2024 la 01:04
Felicitari lui !
Bun si de cinste Morosan !!
De mirare e ca polutucii din acelashhh aluat moroseni nu fac
Pompiliu Barbu pe 14.11.2023 la 16:08
Un om deosebit! De ar face fiecare roman pe sfert din ce a facut acest om Romania ar fi departe!
Nelu BotiÈ™ pe 29.09.2023 la 14:27
1. Stimate domnule Teremtus, cu tot respectul, vreau sa va comunic faptul ca Bonta Emese nu va respecta.
2.
Marţi , 28 Septembrie , 2010
GAZETA VERDE / Marea debarasare revine!
* Ministerul Mediului si Padurilor, impreuna cu asociatiile colective si reciclatorii vor desfasura cea de-a treia editie din acest an a campaniei Marea Debarasare pe 2 si 3 octombrie 2010. Modificarea a survenit ca urmare a faptului ca pe 25 septembrie 2010, se va desfasura, la nivel national campania „Let’s Do It, Romania!”, actiune la care M.M.P este partener principal.
Românii sunt invitati sa renunte la echipamentele electrice si electronice vechi (DEEE-uri) in cadrul celei de-a treia editii a campaniei Marea Debarasare din acest an. Colectarea va avea loc cu câteva zile mai târziu decât fusese initial planificat, in 2 si 3 octombrie, pentru a nu se suprapune cu evenimentul „Let’s do it, Romania!”, de pe 25 septembrie, ce are ca scop curatarea gunoiului din arealele naturale ale tarii, intr-o singura zi. Pe 2 si 3 octombrie, populatia este invitata sa scoata in fata locuintei deseurile electrice si electronice. Acestea vor fi colectate si transportate la centre de reciclare.
Anul acesta, campania Marea Debarasare se desfasoara in ultimul weekend al fiecarui trimestru, in toate orasele din tara si in unele zone rurale. Tinta autoritatilor pentru 2010 este de a colecta câte patru kilograme de DEEE-uri pe cap de locuitor, in conditiile in care anul trecut s-a colectat putin peste un kilogram pe locuitor.
Campania nationala „Marea Debarasare", a fost demarata in anul 2007 pentru colectarea deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE-uri). Campania reprezinta o buna oportunitate de a determina oamenii sa se debaraseze de aceste deseuri intr-un mod care respecta cerintele legislative si bunele practici comunitare si are un rol preponderent de constientizare. Cetatenii trebuie sa constientizeze ca detin niste deseuri, de care trebuie sa se debaraseze, astfel incât sa respecte cerintele de mediu. Incepând cu sfârsitul anului 2008, Campania s-a desfasurat lunar. Pentru o mai mare eficienta, din acest an debarasarea si colectarea deseurilor se va desfasura trimestrial, pe parcursul a doua zile, la sfârsitul fiecarui trimestru.
Cantitati colectate in cadrul Campaniei:
* Anul 2007, 1 campanie – 556 tone;
* Anul 2008, 4 campanii – 1970 tone;
* Anul 2009, 10 campanii lunare – 1440 tone;
* Anul 2010, 1 campanie (ianuarie) – 78 tone;
Pasii practici ai acestor zile de colectare sunt urmatorii:
* Pasul 1: Populatia scoate deseurile in fata casei sau in fata blocului.
* Pasul 2: Primariile, prin agentii de salubritate (sau companii private care au contract cu primariile) vor colecta toate deseurile scoase in strada.
* Pasul 3: Deseurile electrice si electronice vor fi transportate la punctele de colectare special amenajate pentru DEEE - uri (conform HG 448/2005).
* Pasul 4: De aici producatorii le vor prelua si le vor transporta pâna la firmele de tratare/reciclare.
Comentariile celorlalți
Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.
Comentează acest articol
Adaugă un comentariu la acest articol.