Curs valutar
Euro
4.5680 RON
Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc
1.4823 RON
Recomandările Gazetei
Evenimente locale, concerte, teatru, expoziții, filme, cărțiNewsletter
Ultimele comentarii
bonta emese pe 29.02.2024 la 09:22
Domnilor ziaristi, sunteti intr-o grava eroare din nou, sunt in muzeu de pe vremea lui Ceausescu, domnul Alexa
G. Buju pe 16.01.2024 la 01:04
Felicitari lui !
Bun si de cinste Morosan !!
De mirare e ca polutucii din acelashhh aluat moroseni nu fac
Pompiliu Barbu pe 14.11.2023 la 16:08
Un om deosebit! De ar face fiecare roman pe sfert din ce a facut acest om Romania ar fi departe!
Nelu Botiș pe 29.09.2023 la 14:27
1. Stimate domnule Teremtus, cu tot respectul, vreau sa va comunic faptul ca Bonta Emese nu va respecta.
2.
Marţi , 5 Octombrie , 2010
GAZETA DE DRAGOMIRESTI / Turism balnear
* Dragomirestiul este un centru turistic al Vaii Izei, iar una dintre perlele neslefuite ale coroanei o reprezinta Baile. Cu proprietati terapeutice deosebite, vechile bai din Dragomiresti asteapta un investitor pentru a redobandi farmecul de altadata.
Dragomirestiul este impanzit de obiective culturale, religioase si de atractii naturale. Biserica de lemn de aici, ridicata in 1722, manastirea, biserica ortodoxa „zidita de tarani”, biserica greco-catolica noua, Muzeul Tarancii Romane sunt doar cateva dintre obiectivele pe care orice turist ce ajunge in zona ar trebui sa le viziteze.
De asemenea, Dragomirestiul ascunde si frumuseti care pot fi apreciate doar strabatand si analizand fiecare cadru natural.
Una dintre ramurile cu deosebit potential este insa turismul balnear. Baile sulfuroase din localitate au o istorie impresionanta. Primarul Vasile Iusco spune ca: „acum incercam modernizarea lor prin niste investitori straini. Apa este sulfuroasa si are proprietati deosebite. Baile sunt datate de peste 100 de ani, de cand erau cazi din lemn, si se stie ca vindeca reumatismul inflamator, ajuta la circulatia sangelui, ajuta la dispariția ciupercilor. Tot eu am facut primul pas spre modernizarea lor, in 1987, din postura de viceprimar. Am pus 10 vane nou noute, boilere, am marit capacitatea, am pus mobilier. Acum am reusit sa aduc Institutul de Medicina Fizica si Balneologie, pe profesoara Nica si un colectiv. Au venit si au vazut despre ce-i vorba, au facut o analiza, au zis ca se preteaza la asemenea boli si pentru a fi modernizate e nevoie de institutii si trebuie sa treaca doi ani de zile, timp in care sa se faca cercetari si studii. Adica, dintre cei veniti aici pentru tratament sa se vada cati s-au vindecat si care dintre ei au beneficiat de ameliorari in urma tratamentului”.
Primarul ar dori sa realizeze si un strand, dar si alte obiective care sa duca la dezvoltarea turismului, cum ar fi partiile de schi.
Comentariile celorlalți
Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.
Comentează acest articol
Adaugă un comentariu la acest articol.