• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 18 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 19 Martie , 2012

Noua imagine a Galeriei de Artă

Marţea viitoare, 20 martie 2012, ora 19.00, la Galeria de Artă UAP Baia Mare, va avea loc vernisajul expoziţiei „Seniori ai artei băimărene”. Expun Nicolae Apostol, Bitay Zoltan, Dudas Gyula, Traian Hrişcă, Traian Moldovan, Mihai Olos, Toros Gabor, Veso Agoston.

 
Vernisajul expoziţiei „Seniori ai artei băimărene” va avea loc în vechea locaţie a Galeriei de Artă, reabilitată şi renovată printr-un proiect finanţat de Primăria Municipiului Baia Mare în valoare de 15.000 de euro. Lucrarea a costat în totalitate 28.000 de euro. Reabilitarea a constat în separarea celor trei destinaţii ale galeriei prin eficientizarea utilizării spaţiului, diminuându-se suprafaţa depozitului. Astfel au rezultat magazinul pentru vânzarea de marfă, galeria propriu-zisă destinată expoziţiilor temporare personale şi colective şi spaţiul de vânzare a lucrărilor de artă contemporană. Proiectul de arhitectură a fost realizat de arhitectul Puiu Ştefănescu, iar designul ambiental de arhitectul Ioan Ştefan Paskucz. Sponsorii au fost 9Opţiune, SC.Ceral SRL, Feva Internaţional, Mons Medius, SC Pacris SRL, SC Rustic SRL şi TLB Electro Lighting. Prima expoziţie organizată în spaţiul reamenajat al Galeriei de Artă cuprinde lucrări de pictură, grafică şi sculptură ale unor maeştri ai artei băimărene care au împlinit frumoasa vârstă de 70 de ani. Pentru mulţi dintre artiştii băimăreni mai tineri, aceşti maeştri au fost adevărate modele, atât ca pedagogi, cât şi ca oameni. De asemenea, oraşul Baia Mare este presărat cu urme ale acestor creatori de artă prin ceea ce înseamnă lucrări de for public, lucrări de artă în colecţiile publice şi private, gravând astfel în memoria colectivă o importantă perioadă a Centrului Artistic Baia Mare. Totodată, cei opt artişti expozanţi ne-au reprezentat de-a lungul timpului la numeroase evenimente artistice importante pe plan naţional şi internaţional, facilitând circulaţia modelelor vizuale europene.
 
 Interfaţa artistului cu publicul
 
„Galeria de Artă a reprezentat şi reprezintă în continuare interfaţa artistului cu publicul. De aceea am considerat că este important să investim în acest punct ca început de drum, urmând ca, în viitor, să realizăm acelaşi lucru şi cu alte locaţii, şi simboluri artistice ale Băii Mari. M-am bucurat să descopăr oameni de încredere care s-au implicat cu adevărat în realizarea acestui proiect şi cu care pot să spun că am format o echipă. Motivaţia ce ne-a unit este sentimentul pozitiv faţă de ideea de artă băimăreană, de comunitate artistică băimăreană şi, nu în ultimul rând, de identatea locului. Galeria de Artă din Baia Mare, la ora actuală, este singura la nivel naţional care poate să se identifice cu o galerie de artă la nivel occidental. Aş vrea să mulţumesc primarului Cătălin Cherecheş pentru încrederea şi susţinerea fenomenului artistic băimărean. Nu în ultimul rând, le sunt recunoscătoare sponsorilor care au înţeles şi de această dată nevoia de a fi împreună în ciuda greutăţilor economice pe care le traversăm” - Dr. Laura Teodora Ghinea, preşedinte UAPR Filiala Baia Mare.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.