• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Luni , 22 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 19 Iulie , 2024

Gabriel Zetea și Doru Dăncuș au demarat discuții pentru formarea majorităților din administrație

Recent, în sala de ședințe a Consiliului Local Baia Mare a avut loc o conferință de presă susținută de primarul ales al municipiului Baia Mare, Doru Dăncuș, și viitorul președinte al Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea. Cei doi lideri au subliniat importanța colaborării și dialogului cu toate partidele politice care au primit reprezentativitate din partea maramure­șe­nilor, pentru a asigura o guvernare eficientă în următorul mandat.

 

Cei doi demnitari au anunțat că urmează o perioadă de consultări cu toate partidele reprezentate în Consiliul Județean Maramureș și în consiliile locale din județ. Scopul acestor discuții este formarea unor majorități largi care să sprijine o bună guvernare locală și jude­țea­nă. „Voi face echipă cu preșe­dintele ales al CJ Maramureș, Gabriel Zetea, pentru o dezvoltare integrată a municipiului Baia Mare și a județului Maramureș,” a declarat primarul ales al municipiului Baia Mare, Doru Dăncuș.

Deputatul Gabriel Zetea a subliniat importanța parteneriatului dintre Consiliul Județean și mu­ni­cipiul Baia Mare în viitorul mandat, arătând că „acest parteneriat este primordial pentru buna dezvoltare a județului Maramureș. În săptămânile următoare, PSD Maramureș va începe o perioadă de consultări cu toate partidele reprezentate în forurile județene și locale. Este important ca la aceste discuții să participe toate partidele care au primit girul maramureșenilor.”

În ceea ce privește colaborarea cu PNL, viitorul președinte al Consiliului Județean, Gabriel Zetea, a declarat: „Îi invităm pe cei de la USR, UDMR, AUR și celelalte partide să ne întâlnim să stabilim prioritățile. Vom sta de vorbă cu toate partidele politice, vom vedea care dintre acestea reușesc să se alinieze la aceste principii de a dezbrăca haina politică atunci când fac administrație. Am zis doar alte partide politice, în afară de PNL. Trebuie să fac o precizare. Vom sta de vorbă cu liberalii, atâta vreme cât își vor dori să vină, dar trebuie să transmită public principiile care îi guvernează după alegeri. Ei au zis că sunt incom­pa­tibili cu PSD, cu Zetea, cu Dăncuș, dacă și-au schimbat între timp viziunea, îi așteptăm la discuții. Însă, cred că trebuie să îi lăsăm pe cei din PNL Maramureș să își rezolve problemele interne pe care le au de clarificat în aceste zile și apoi, dacă noua conducere a liberalilor va avea o nouă viziune de compatibilitate, așteptăm să facă public acest lucru”.
Deputatul Gabriel Zetea a anunțat că, împreună cu primarul Doru Dăncuș, a avut o întâlnire importantă la București cu premierul Marcel Ciolacu și miniștri ai Guvernului pentru a discuta despre rectificarea bugetară și alocările necesare pentru județul Mara­mu­reș și municipiul Baia Mare. „Am mers cu temele făcute, știm ce nevoi financiare avem și sperăm să venim cu vești bune în perioada următoare atât pentru proiectele municipiului Baia Mare, cât și pentru cele ale administrațiilor locale din județ. Am discutat și despre rectificarea bugetară și suntem încrezători” a spus viitorul preșe­dinte al CJ Maramureș, Gabriel Zetea.

Președintele ales al Consiliului Județean, Gabriel Zetea, a anunțat că se va întâlni cu reprezentanții Direcțiilor din cadrul Consiliului Județean Maramureș, inclusiv Direcția Tehnică, Economică, arhitect-șef, Implementare Proiecte și Juridică, pentru a se pune la curent cu stadiul proiectelor aflate în faza de implementare.
De asemenea, au avut loc discuții cu actuala conducere a Consiliului Județean pentru a înțelege pe deplin ce va prelua în luna octombrie: „Este important să mă pun la curent cu etapele pe care trebuie să le mai parcurgem în perioada următoare pentru a trece de la nivelul studiilor de fezabilitate la realitate și la șantiere adevărate de care este atâta nevoie în Maramureș. Avem nevoie de șantiere și asta vom livra în viitorul mandat. Vom munci chiar și în această vară, vom ține legătura cu Guvernul României, cu ADR NV, cu Ministerul Transporturilor pentru ca aceste proiecte să vadă în sfârșit lumina zilei. Prioritatea zero a mandatului meu este reabilitarea drumurilor județene și construcția noilor drumuri rapide, deoarece avem nevoie urgentă de șantiere pentru a îmbunătăți infrastructura județului Maramureș”.

În ceea ce privește situațiile insti­tuțiilor din subordinea Consiliului Județean, Gabriel Zetea a spus că vor urma schimbări la multe dintre aceste instituții. La Consiliul Județean au fost numiți politruci, membri ai PNL care nu au niciun fel de competență. Nu vom repeta greșelile pe care le-au făcut cei din CJ doar pe considerentul că principala lor calitate e faptul că sunt membri PSD. Directorul nu trebuie să aibă culoare politică, ci să fie un profesionist. Ceea ce s-a întâmplat în ultimii ani la CJ cu numirile acestea politice trebuie să se oprească. Mai mult, atrag atenția CJ să oprească concursurile pentru ocuparea diferitelor funcții de directori în diferite instituții ale Consiliului Județean. Eu nu cred că e corect, ar trebui să existe consultări”, a spus Zetea.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.