• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Duminică , 21 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 8 Octombrie , 2012

Fraudă cu iz de răzbunare

Povestea fraudei la patrimoniu a şocat săptămâna trecută judeţul. După o serie de percheziţii, patru oameni de afaceri din judeţ au fost ridicaţi şi duşi la audieri.

Percheziţiile au fost dispuse în urma cercetărilor efectuate de ofiţerii de investigare a fraudelor de la Poliţia Capitalei, într-un dosar penal ce priveşte săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu contra intereselor publice, în formă continuată şi instigare la abuz în serviciu contra intereselor publice, în formă continuată. În total sunt cercetate nouă persoane, unele dintre acestea pentru că ar fi obţinut contracte de achiziţii publice în valoare de peste 2,2 milioane de euro, fără a fi respectate prevederile legale, cu sprijinul unor funcţionari care lucrează într-o instituţie publică, în perioada august - septembrie 2012. Pe lista “neagră” s-au aflat şi patru maramureşeni: Vasile Bârlea şi Gheorghe Tivadar, de la Axa Reconstruct, Cornel Cuşner, de la Rustic Baia Mare şi Vasile Pop, de la Taina Lemnului Deseşti. Iniţial, se zvonea că cei patru vor fi reţinuţi, dar magistraţii au respins cererile de arestare.

 

Se pare că pocinogul a fost cauzat de agenţi economici care ar fi participat la licitaţii şi ar fi pierdut contractele de restaurare a monumentelor. Mai mult, potrivit datelor noastre se bănuia că între cei trei ar exista o înţelegere şi că şi-ar fi “împărţit” contractele, fără să concureze unul împotriva celuilalt. Cei patru au fost puşi în libertate, dar cercetările continuă, procurorii urmând să ia la puricat modul de atribuire a lucrărilor şi de desfăşurare a licitaţiilor, precum şi pretinsa relaţie cu funcţionarii Institutului Naţional de Patrimoniu din Bucureşti. Cele patru firme sunt cunoscute însă în întreaga ţară, datorită lucrărilor importante şi de calitate realizate, aşa că ar fi îndreptăţiţi ca la final să depună ei plângeri pentru denunţare calomnioasă. 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.