• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 20 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 20 August , 2012

FLY - BAIA MARE SHOW

Baia Mare devine oraşul în care are loc, cel puţin, un miting aviatic cu tot ce ţine de un spectacol complet oferit de piloţi profesionişti şi paraşutişti. Directorul Aeroportului Internaţional Baia Mare, Mihai Pătraşcu, în ciuda greutăţilor generate de crizele care traversează România, precum autostrăzile din poveste, a reuşit şi în acest an să aducă spectacolul aviatic oferit de piloţii români, de paraşutişti şi de cei care mânuiesc măiastru baloanele cu aer cald.

 
 

Pentru nordul ţării, pentru Baia Mare este un fapt deosebit şi el trebuie tratat ca atare. Cu mic, cu mare, băimărenii şi cei din alte localităţi trebuie să vină să vadă pe cerul Băii Mari acrobaţii, curaj, sânge rece, frumuseţe, nobleţe.    

Zilele trecute, la Aeroportul Internaţional Baia Mare a avut loc o şedinţă de analiză a problemelor ce pot apărea, dar şi de organizare cât mai bună a evenimentului, ţinând seama şi de experienţa câştigată anul trecut. La şedinţă au participat reprezentanţii autorităţilor implicate (poliţie, jandarmerie, ISU, etc.), ai Aeroclubului Baia Mare şi Aeroportului băimărean.

Pe lângă programul demonstrativ propriu-zis, în cursul zilei de sâmbătă, 18 august (între orele 14 şi 18), doritorii pot apela la serviciile oferite de organizatori, contra cost, pentru public: zboruri de agrement cu aeronave uşoare şi salturi în tandem cu paraşuta. Pentru înscrieri şi detalii pot fi utilizate telefoanele 0744-601969 şi 0758-061321. Preţuri: salturi cu paraşuta - 140 euro/salt fără filmare, 170 euro/salt cu filmare. Zbor cu aeronava sportivă - 100 lei / 15 minute. Timpul de zbor, după buget :))!

 

Începând cu această vară, pe Aeroportul Baia Mare se asigură alimentare cu benzină uşoară de aviaţie, fapt ce permite operarea de aeronave uşoare. Concret, doritorii pot să-şi achiziţioneze aeronave şi să le opereze de pe Aeroportul Baia Mare. Vizita la Aeroport, cu ocazia mitingului, poate fi şi un prilej potrivit de a discuta cu specialiştii cu privire la preţuri de aeronave (un avion nou cu două locuri, dotat cu echipamente de bord conform reglementărilor în vigoare şi cu un consum pe kilometru comparabil cu al unui autoturism, poate fi achiziţionat începând cu aproximativ 20.000 de euro. Ca să nu mai pomenim de ofertele de aeronave utilizate deja), precum şi la detalii privind obţinerea licenţei de zbor.

 

Unul din scopurile acestui gen de manifestări este popularizarea zborului printre cei care poate şi-au dorit dintotdeauna să zboare, dar nu au îndrăznit să se apropie suficient de un avion (sau n-au avut ocazia) şi nici nu şi-au închipuit că suma necesară este comparabilă sau mai mică decât cea cheltuită pentru un autoturism. Şi, de ce să nu recunoaştem, nici Aeroportul Baia Mare nu era pregătit pentru deservirea unor astfel de activităţi până în urmă cu doi-trei ani.

 

Ca element de noutate, în cursul lunii octombrie se va inaugura ultimul echipament modern important necesar operării de zboruri în condiţii de vizibilitate redusă, şi anume ILS-ul (Instrument Landing System). Odată cu finalizarea acestei etape, putem spune că Aeroportul Internaţional Baia Mare a fost repus pe linia de plutire, la parametri absolut corespunzători şi în conformitate cu cerinţele actuale, urmând ca în viitor să se treacă la extinderea pistei şi diversificarea categoriilor de aeronave deservite (în speţă, aeronave mai grele şi implicit de capacitate mai mare).

URBIS a programat pentru ziua de sâmbătă două curse de autobuz, contra cost, cu plecare din Piaţa Revoluţiei şi o staţie intermediară la Unic (lângă Gold Plaza), la orele 09.45 şi 10.30. Întoarcerea, după terminarea evenimentului.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.