• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 17 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 1 Octombrie , 2012

Florin Tătaru: USL promovează o politică demografică responsabilă

Camera Deputaţilor a adoptat în plen proiectul de lege privind aprobarea OUG 123/2011 care prevede ca indemnizaţia pentru creşterea copilului să revină la 85% din venitul mamei (faţă de 75% până în prezent), cu începere de la 1 octombrie.

 

Deputatul PSD Florin Tătaru a declarat că „prin această măsură, nu doar se repară o greşeală majoră a fostei guvernări ci se produce şi o corecţie de politică demografică. Toată lumea este conştientă de scăderea demografică îngrijorătoare dar nimeni nu se mai aştepta nimic bun de la guvernanţi. Iată că USL propune ceea ce este normal să sprijinim natalitatea şi familiile oamenilor oneşti. Familia trebuie ajutată şi nu abandonată pentru că aceasta rămâne nucleul societăţii şi reprezintă viitorul societăţii noastre.”

Proiectul mai cuprinde şi acordarea stimulentului de inserţie şi pentru persoanele care au optat pentru concediu până la împlinirea de către copil a vârstei de doi ani şi introducerea unei perioade flexibile pentru achitarea impozitelor şi taxelor locale.

În plus, majoritatea politică din Camera Deputaţilor a votat şi alte modificări importante care dau coerenţă legii şi blochează discriminările. Astfel, s-a votat ca plata impozitelor şi taxelor locale să fie verificată doar în cazul familiilor şi persoanelor singure, care au acest drept de cel puţin 6 luni, excluderea verificării pentru familiile monoparentale precum şi o perioadă de graţie de 60 zile pentru achitarea impozitelor locale, aferente anului precedent.

„S-a reuşit, de asemenea, introducerea acordării concediului şi indemnizaţiei şi pentru mamele eleve şi studente pentru care ne-am gândit la o măsură de sprijin pentru reinserţie, în cazul când acestea vor reveni la şcoală, prin programul «a doua şansă». Este vital pentru acestea să îşi reia studiile şi să fie egale în drepturi cu celelalte categorii”, a mai declarat deputatul Tătaru.

 

Proiectul adoptat de deputaţi mai prevede eliminarea limitării la trei naşteri a situaţiilor pentru care se acordă concediul şi indemnizaţia pentru creşterea copiilor, măsură considerată ca fiind o piedică semnificativă în creşterea demografică. De asemenea,se va acorda suma suplimentară de 600 lei pe perioada suprapunerii cazurilor în care persoana se află cu un copil în perioada de concediu şi indemnizaţie în baza OUG nr.148/2005 şi naşte/adoptă/ia în plasament sau tutelă un copil, în baza OUG nr.111/2010 reprezintă un alt amendament al Comisiei de muncă adoptat de plenul Camerei Deputaţilor.

 

Cabinet Parlamentar, Florin Tătaru, Deputat PSD

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.