• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 17 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 23 Aprilie , 2012

Guvernul Ungureanu a ratat ocazia de a deveni legitim pentru poporul român şi trebuie demis

Aflat în permanentă tranziţie, poporul român s-a săturat să fie minţit şi amânat până când va putea să trăiască bine. După ce guvernele Boc au eşuat lamentabil, instalarea Guvernului Ungureanu părea să fie o cotitură în abordarea guvernării.

 

În doar două luni, Guvernul a ratat majoritatea obiectivelor pe care şi le-a propus, demersurile sunt la fel de neprofesioniste şi păguboase pentru România şi pentru majoritatea românilor, motiv pentru care Opoziţia unită a depus o moţiune de cenzură.

Deşi motivele sunt evidente majorităţii românilor, trei considerente majore stau la baza acestei moţiuni:

În primul rând, Guvernul a gestionat incredibil de ineficient reînceperea privatizărilor pentru unele sectoare economice, cedând netransparent resurse naturale strategice unor companii private dubioase, fără dezbatere, fără transparenţă şi uneori încălcând legea: Chiar dacă privatizarea CupruMin a fost întreruptă, guvernul trebuie să răspundă la întrebările ridicate de practicile oneroase.

În al doilea rând, Guvernul a cedat şantajului exercitat de PDL, acceptând să aloce fonduri importante de la buget, înainte de alegeri, pe criterii politice, către clientela de partid. „Prudenţa şi responsabilitatea sunt principiile de guvernare în anul 2012”, declara premierul Ungureanu la investitură. „Ca urmare”, guvernul alocă din fondul de rezerva 648 milioane lei (cca. 150 milioane euro) către administraţiile locale, deşi Guvernul a susţinut că banii nu sunt alocaţi pe criterii politice. Cei mai mulţi bani merg spre administraţiile PDL - toate cele 16 judeţe către care s-au alocat fonduri sunt conduse de preşedinţi de CJ ai PDL sau ai partidelor care susţin guvernarea PDL.

Este criminal să tai ajutoarele sociale, indemnizaţiile pentru copii şi mame, pensiile şi salariile, veniturile celor mai defavorizate categorii sociale, să subfinanţezi domenii vitale, precum sănătatea şi educaţia, pentru a umple buzunarele lacome şi prea încăpătoare ale clientelei politice.

În al treilea rând, dar nu şi în ultimul, Guvernul a cedat şantajului politic şi a încălcat principiul autonomiei universitare în cazul Universităţii de Medicină Târgu-Mureş, practică destul de curentă, cam în toate domeniile, pentru PDL.

 

Nu doar că economia este în recesiune, CAS-ul nu a scăzut, salariile nu revin la nivelul dinainte de tăierile din 2012, absorbţia de fonduri europene este un dezastru însă deciziile sunt netransparente, cu motivaţii obscure şi legile nu întrunesc condiţiile dezbaterii publice. Guvernul Ungureanu a ratat ocazia de a deveni legitim pentru poporul român. Guvernul Ungureanu trebuie demis.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.