• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 17 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 9 Aprilie , 2012

Jaful prin privatizare înainte de pierderea guvernării

Guvernul PDL înstrăinează ultimele resurse naturale ale României înainte de pierderea guvernării.

 Realizând, într-un final, că vor pierde guvernarea, PDL a mai dat încă o lovitură poporului român, deja sugrumat de cel mai sever regim de austeritate din Europa. Astfel, pe finalul unui mandat dezastruos, marcat de incompetenţă, de consolidare a unui stat clientelar în favoarea camarilei portocalii, PDL se grăbeşte să vândă ultimele resurse economice disponibile ale statului român.

Astfel, toţi am aflat cu stupoare că 60% din rezervele de cupru ale României, în valoare de 6 miliarde euro, au fost făcute cadou unei firme fantomă din străinătate, iar firmei americane Chevron i-au fost oferite pe tavă, fără respectarea legilor statului român, dreptul de exploatare a gazelor de şist aflate pe teritoriul naţional.

Privatizarea S.C. Cupru Min S.A. este o înşelătorie evidentă şi prejudiciază bugetul României de o sumă importantă de bani, pe care ar putea să o aloce, dezvoltării, educaţiei şi sănătăţii. Nu doar că actualii guvernanţi nu au respectat procedurile legale de privatizare, vânzând unei firme de apartament rezervele de cupru ale României, dar contractul de privatizare, secretizat fără motiv, nu include nici o condiţie privind investiţiile, locurile de muncă şi dezvoltarea viitoare a societăţii. Mai mult, angajaţilor li s-a refuzat dreptul de a licita pentru acţiuni în cadrul societăţii.

În cazul concesionării dreptului de exploatare companiei Chevron, consultarea populaţiei nu a fost realizată, în condiţiile în care acest tip de exploatare este interzis în Anglia, Franţa şi chiar Bulgaria pentru pericol la adresa ecosistemului şi a populaţiei.

Premierul, PDL şi preşedintele, care susţin aceste acţiuni, ne condamnă la înapoiere, guvernând netransparent şi mafiot. Trebuie să oprim această guvernare nelegitimă să funcţioneze, înainte să vândă tot ce înseamnă resurse, oportunităţi şi potenţial de redresare a României.

 

FLORIN TĂTARU, deputat PSD

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.