• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 17 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 3 Iulie , 2023

,,Flori de Sânzâiene”, un eveniment de excepție al orașului Tăuții Măgherăuș

 Sâmbătă, 24 iunie, de Sânzâiene, au avut loc zilele orașului Tăuții Măgherăuș. A fost o zi plină de activități diverse, pentru toate vârstele. Din program nu au lipsit evenimente devenite deja tradiție: Crosul de Sânzâiene, Târgul produselor locale, Ședința festivă a delegațiilor străine, parcul de distracții pentru copii, concursul gastronomic, concerte și Discoteca anilor 80.

Evenimentul a debutat energic, și la propriu și la figurat cu Crosul Sânzienelor – o competiție pentru oamenii  ambițioși, construită cu energie, efort și multă motivație.

Primarul Dumitru Marinescu a premiat câștigătorii competiției, alături de Asociația Club Sportiv Școala Alergării CSSA, cu diplome, medalii, cupe și cadouri surpriză.

La orele amiezii, Primăria și Consiliul Local Tăuții Măgherăuși au organizat o ședință festivă cu autoritățile invitate la eveniment, prilej cu care reprezentanții orașelor înfrățite, precum și reprezentanții Parlamentului, Prefecturii și Consiliului Județean Maramureș au primit în mod sImbolic cheia orașului. ,,Cheia reprezintă cunoașterea și succesul! O tradiție străveche a cheii care încă supraviețuiește timpului reprezintă oferirea CHEII ORAȘULUI demnitarilor care vizitează sau oficialilor ca simbol al numirii în funcții înalte.

Așadar, am oferit cu multă prețuire cheia orașului Tăuții-Măgherăuș, reprezentanților orașelor înfrățite - Tuchow (Polonia), Aszod și Marfu (Ungaria) - ca simbol al accesului către legături de prietenie, proiecte comune și noi cunoștințe. O cheie pentru trecerea la capitolul următor, deschizând ușa către un viitor de succes!”, a declarat primarul Dumitru Marinescu. La eveniment a fost prezent și Daniel Vărzaru, Development and Government Relations Director UACE, care a felicitat primăria pentru acest eveniment și a asigurat autoritățile locale din Tăuții Măgherăuș de tot sprijinul și colaborarea companiei pe care o reprezintă.

Un alt moment important din program a fost concursul gastronomic la care au participat 13 echipe, având ca tema Ciolanul cu fasole.

Participanții și-au dovedit atât abilitățile de bucătar, cât și spiritul de echipă, ingeniozitatea și pasiunea cu care s-au implicat.

În baza voturilor adunate, clasamentul a fost următorul :

Locul I - TARINI

Locul II - TĂUȚII DE JOS

Locul III - ULMOASA

Felicitări tuturor bucătarilor!

Plini de emoție, ne-am bucurat de momentele muzicale oferite cu multă pasiune de către formațiile prezente la sărbătoarea orașului.

Sărbătoarea ,, Flori de Sânziene” a debutat cu un concert al Fanfarei Stibina Tăuții-Măgherăuș, interpretând imnurile naționale ale României, respectiv Ungariei și Poloniei.

Spectacolul folcloric prezentat de îndrăgiții interpreți Corina Cherecheș acompaniată de Taraful din Cluj, respectiv Mihaela Ghișa și Florin Verdeș, a adus bucuria reconectării la emoția cântecului și jocului popular românesc.

Spectacolul de muzică  live a continuat cu formația Rolling Papers, o trupă inovatoare, care prin stilul electropop ne-a transmis o vibrație energică și pozitivă.

Punctul culminant al spectacolului l-a reprezentat prezența formației de muzică rock COMPACT, o prezență puternică și distinctă a muzicii românești.

Trupa COMPACT ne-a încântat cu multe dintre hiturile nemuritoare, indemnându-ne să fredonăm cu multă nostalgie versurile lor.

Spectacolul s-a incheiat pe ritmuri disco, redându-ne emoția și bucuria muzicii anilor ’80.

 

,,FLORI DE SÂNZIENE reprezintă sărbătoarea întâlnirilor, atât cu prietenii și familia, cât și cu cei care ne vizitează în această perioadă, fiind un moment de bucurie și voie bună.

În acest an, sărbătoarea a debutat cu o competiție sportivă – CROSUL SÂNZIENELOR, urmat de prezentarea târgului cu produse locale tradiționale – Târgul Local Tăuții-Măgherăuș .

Evenimentul a continuat la Lacul Nistru cu concursul gastronomic, cu prezentarea Târgului locurilor de muncă, cu distracții pentru copii și multă voie bună pentru toți participanții.

Spectacolul folcloric a fost oferit de interpreți îndrăgiți precum Cherecheș Corina Elena și Taraful din Cluj, Mihaela Ghisa Și Florin Verdeș, urmați de formația de muzică pop Rolling Papers.

Punctul culminant al sărbătorii l-a reprezentat spectacolul oferit de faimoasa trupă COMPACT, care ne-a transmis multă bucurie și emoție.

Sărbătoarea FLORI DE SÂNZIENE s-a incheiat cu localnicii vibrând de energie și bună dispoziție pe un ring de dans disco al anilor ’80.

Mulțumim pentru prezență delegațiilor din orașelor înfrățite – Tuchow (Polonia), Aszod și Martfu (Ungaria).

De asemenea, mulțumim că au răspuns pozitiv invitației noastre domnii deputați Florin Florin-Alexandru Alexe și Călin Bota Calin Ioan , domnul senator Cristian Niculescu Ţâgârlaş domnul prefect Rudolf Stauder domnul vicepreședinte CJ Doru Lazar Doru-Alexandru , respectiv domnului director UAC Daniel Vărzaru.

Mulțumiri speciale sponsorilor Adiss SA , Autoland Maramures , B&K Electro Sistem, Delta Engineering, Eaton, Ferma Zootehnica, Grup General ID, Mecanoplast, Revolution Plus SRL, Mega Instal SRL, Ioan Dragoș Transport SRL, Optibelt Romania, Universal Alloy Corporation Europe, Weidmuller Interface România.

Programul menit să asigure interesul participanților și implicarea cu mult interes la nivel local, a făcut posibilă reușita unei sărbători atât de importante pentru orașul Tăuții-Măgherăuș!

,,Vă mulțumim tuturor!”, a spus Dumitru Marinescu, primarul orașului Tăuții Măgherăuș.

 

       

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.