• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 19 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 11 Iunie , 2012

Firiza şi Ferneziu vor avea din acest an apă şi canalizare

La începutul săptămânii, de Rusalii, primarul Cătălin Cherecheş a organizat două întâlniri cetăţeneşti în cartierele Firiza şi Ferneziu, unde le-a vorbit băimărenilor despre proiectele sale pentru aceste zone, despre planul său pentru Baia Mare. Ducând o campanie civică şi nu una electorală, primarul a ales să se concentreze pe problemele cetăţenilor, ale cartierelor, venind cu proiecte concrete, unele demarate deja, altele urmând să fie implementate, menite să dezvolte municipiul Baia Mare. Candidat la alegerile locale, care vor avea loc duminică, 10 iunie, Cătălin Cherecheş este susţinut de Uniunea Social Liberală (PSD, PNL şi PC), dar şi de UDMR, PRM, PNŢCD, Partidul Verzilor şi Forumul Democrat al Germanilor. Mai mult, primarul este susţinut şi de Sindicatul din Administraţia Baia Mare/Maramureş, Cartel Alfa Maramureş, dar şi alte asociaţii şi organizaţii neguvernamentale şi sindicale.

 

Ferneziul şi Firiza devin şantiere în lucru din luna iulie

 

Ani de zile au aşteptat în zadar băimărenii din cartierele Ferneziu şi Firiza să beneficieze de aceleaşi utilităţi ca cetăţenii din celelalte cartiere. I-au oferit anul trecut, la alegerile parţiale din 8 mai, încrederea şi votul lui Cătălin Cherecheş, care a ajuns primarul oraşului nostru şi nu i-a dezamăgit: din luna iulie încep lucrările în aceste două cartiere, la fel ca şi în alte zone ale oraşului nostru. Prin proiectul în valoare de 60 de milioane de euro din fonduri europene, Baia Mare va ajunge la un grad de acoperire cu apă şi canalizare de 95 %. Cele câteva străzi care nu au fost cuprinse în acest proiect, vor fi rezolvate de la bugetul local.

 

„ Firiza şi Ferneziu trebuie să fie cartiere civilizate, oamenii trebuie să aibă toate condiţiile decente de trai, să existe ordine, curăţenie şi siguranţă. Sunt oameni minunaţi aici, care au muncit o viaţă întreagă pentru noi, tinerii, pentru familiile lor şi pentru comunitate. Acum avem obligaţia morală să îi sprijinim, să le oferim alinare şi ajutor. Să le oferim abonamente mai ieftine şi chiar gratuite la transportul în comun, tichete sociale în aşa fel încât să îi ajutăm cum putem. Trebuie să ne gândim la tinerii noştri care au putere de muncă, dar nu au locuri de muncă. Tineri care pleacă şi sunt slugi în străinătate. Trebuie să îi aducem acasă, să le oferim locuri de muncă decente şi plătite corect, să fie acasă, lângă familiile lor. Pentru noi, principalul lucru este crearea de locuri de muncă în producţie. Avem o grămadă de magazine care astăzi se deschid şi a doua zi dau faliment. Avem cafenele şi restaurante, dar nu avem mai deloc fabrici sau societăţi unde să se facă producţie. Viitorul nostru va fi mai bun dacă acţionăm împreună, dacă rămânem în continuare o familie unită, a băimărenilor mândri care vrem să ducem oraşul nostru mai departe. Eu, din 10 iunie, după alegeri, nu voi face altceva decât să rămân la datorie pentru oraşul în care m-am născut, m-am format, în care trăiesc. Voi continua împreună cu băimărenii să stabilesc priorităţile comunităţii noastre, ale oraşului nostru. Voi continua să dezvolt fiecare cartier, să rezolv fiecare problemă a fiecărui cetăţean în parte” - Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare.

 
 

La întâlnirile cu băimărenii din Firiza şi Ferneziu, primarul a venit însoţit de interpreţi dragi, care şi-au manifestat sprijinul pentru Cătălin Cherecheş.

 

„Am venit să susţin astăzi un prieten drag, cel mai tânăr şi mai bun primar de municipiu din ţară, Cătălin Cherecheş. Pe drum către Baia Mare mă gândeam că dumneavoastră, băimărenii, aveţi şansa să votaţi în 10 iunie, un om de nota 10, un primar care a reuşit într-un an să facă cât nu au făcut alţii în ani de zile. Se aude despre el şi în alte oraşe, să ştiţi, este apreciat pentru modul hotărât şi energic în care administrează Baia Mare” - Tinu Vereşezan.

 

„Eu nu mă pricep la politică şi nici nu mă bag, dar să ştiţi că primarul vostru îmi este tare drag. Cătălin Cherecheş este un tânăr energic, care a făcut atât de multe pentru oraşul acesta într-un timp foarte scurt, poate de aceea îl şi iubeşte lumea atât de mult. Copii, tineri şi bătrâni se adună în jurul lui oriunde merge şi asta spune foarte multe despre felul său de a fi. Eu îl susţin şi îl apreciez din tot sufletul” - Cristian Pomohaci.

 
 

„Noi trebuie să fim mândri că suntem băimăreni, fie că suntem din Ferneziu, fie că suntem din Firiza sau alte cartiere. Trebuie să avem şi aceleaşi condiţii şi utilităţi la nivelul întregului oraş. Din luna iulie vom începe să introducem reţelele de apă şi canalizare, în aşa fel încât să fie terminat acest subiect, să văd o dată pentru totdeauna că şi băimărenii de aici au aceste utilităţi pe fiecare stradă, în fiecare casă. Apoi, după ce finalizăm lucrările, vom intra să reabilităm străzile, să asfaltăm carosabilul, dar şi trotuarele. Sunt două nevoi pe care le trăim de ani de zile şi până acum nimeni nu le-a rezolvat. Copiii noştri merită şcoli renovate şi dotate cum trebuie, merită şi au nevoie de terenuri de sport şi locuri de joacă” - Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare.

 

Daniel POP

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.