Curs valutar
Euro
4.5680 RON
Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc
1.4823 RON
Recomandările Gazetei
Evenimente locale, concerte, teatru, expoziții, filme, cărțiNewsletter
Ultimele comentarii
bonta emese pe 29.02.2024 la 09:22
Domnilor ziaristi, sunteti intr-o grava eroare din nou, sunt in muzeu de pe vremea lui Ceausescu, domnul Alexa
G. Buju pe 16.01.2024 la 01:04
Felicitari lui !
Bun si de cinste Morosan !!
De mirare e ca polutucii din acelashhh aluat moroseni nu fac
Pompiliu Barbu pe 14.11.2023 la 16:08
Un om deosebit! De ar face fiecare roman pe sfert din ce a facut acest om Romania ar fi departe!
Nelu Botiș pe 29.09.2023 la 14:27
1. Stimate domnule Teremtus, cu tot respectul, vreau sa va comunic faptul ca Bonta Emese nu va respecta.
2.
Miercuri , 9 Iunie , 2010
FESTA DELLA REPUBBLICA / Il Padrino, la vera cucina italiana
* Luigi Casagrande Conti a reusit sa aduca in Nordul Romaniei o bucatica din Italia. Reteaua sa de restaurante si pizzerii garanteaza o “vera cucina italiana”: retete speciale, vinuri cu aroma imbietoare, personal profesionist si o atmosfera calda.
Prin varietatea si bogatia gustului, bucataria italiana, este considerata ca una dintre cele mai bune bucatarii ale lumii. Iar daca mai adaugam aroma unui vin si ambianta calda specifica localurilor din peninsula, avem lista completa a motivelor care transforma bucataria italiana in arta si poezie.
De ani buni, maramuresenii nu mai trebuie sa astepte concediul in Italia pentru o masa “vera italiana”. Motivul? Luigi Casagrande Conti, a adus Italia in Nordul Romaniei. Nascut la Angora, Luigi Casagrande Conti isi incepe intai afacerile in tara mama. Apoi, dupa 2002-2003 se hotaraste sa vina in Romania. Isi deschide restaurantul Il Padrino de pe strada Victoriei. Desi la acea data maramuresenii nu erau prea obisnuiti cu bucataria italiana, pentru ca nu prea existau restaurante cu acest specific in oras, incet, dar sigur, localul lui Luigi Casagrande Conti isi castiga renumele de lider.
Mancarea excelenta, servirea impecabila, gama de vinuri aromate, atrag deopotriva romani si italieni. Restaurantul lui Luigi a reusit sa uneasca si comunitatea de italieni din judet, care se intalnesc in restaurant, pentru a savura o mancare ca si acasa.
Datorita serviciilor de calitate, Luigi are azi un lant de restaurant: Il Padrino, str. Scolii nr. 9 (tel. 0262-275629, 0362- 800.414), Str. Victoriei, nr. 114 (fostul cinema Sasar, tel. 0362-401.232), Pizzeta, Piata Revolutiei 4/3 (tel.0362-404.404), Il Padrino Zalau, str. Gheorghe Doja nr.42 (tel.0260-611.314). Recent, Luigi a preluat si localul Galla, care a devenit Gran Galla Il Padrino. Restaurant, bar, motel Gran Galla IL PADRINO se afla in Baia Mare pe strada Victoriei 114 in cartierul Sasar. Cu o arhitectura in stil clasic cu scari interioare, loja, scena, separeuri, locatia aminteste de vechile teatre, cinematografe din perioada interbelica. Restaurantul este perfect pentru evenimente de amploare, cocktail-uri, petreceri de firmã si evenimente de familie, nunti, botezuri, aniversari, avand preparate culinare traditionale romanesti si internationale.
Restaurant Galla dispune de:
10 camere confortabile
Restaurant cu o capacitate de 200 de locuri in salonul principal, dedicat organizarii de evenimente
Bar avand o capacitate de 20 locuri
Separeu capacitate 28 de locuri
Sala de conferinta capacitatea maxima de 49 de locuri
Pe timp de vara terasa primitoare
Parcare proprie pentru clienti
Astazi, Luigi are 30 de angajati, dintre care 5-6 lucreaza chiar de la inceputul activitatii. Si ospatarii si bucatarii au fost instruiti personal de italian, pentru a se asigura ca mancarea va avea intr-adevar aceeasi savoare ca intr-un restaurant din Italia. Mai mult, cele mai multe ingrediente (cu exceptia carnii si legumelor proaspete) sunt aduse direct din Italia. Daca ar trebui sa enumeram specialitatile casei, ar trebui enumerat intregul meniu al restaurantului, deoarece toate retetele sunt unice, savuroase si 100% italiene. Luigi spune ca pizza e exact ca intr-o pizzerie italiana, la fel si pastele, salatele Tiramisu etc. Pentru a se adapta si gusturilor romanesti si apetitului nostru pentru carne, Il Padrino ofera si diferite fripturi, facute pe piatra sau in alte stiluri care pastreaza gustul si sunt sanatoase. Un alt atu al restaurantelor Il Padrino e vinul. Luigi spune ca in tara sa, exista o adevarata cultura pentru vinuri, de aceea, le recomanda clientilor un vin care se potriveste mancarii pe care o servesc.
Luigi simte azi ca are doua tari. Se simte acasa si in Maramuresul, pe care il caracterizeaza ca o zona deosebit de frumoasa, cu oameni linistiti, calzi si buni, si in Italia, tara mama.
Comentariile celorlalți
Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.
Comentează acest articol
Adaugă un comentariu la acest articol.