• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 07 August 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 17 Februarie , 2015

Fereastra închisorii / Gânduri despre circ

Din nefericire, circul clasic a devenit o instituţie desuetă la noi. Altădată, o chestiune de excepţie şi foarte iubită tocmai datorită faptului că nu te întâlneai în fiecare zi cu şansa de a privi un astfel de spectacol, circul ieftin, respectiv tentativa la circ, au devenit azi o prezenţă socială predilectă în spaţiul public. Ambele, atât circul în sine, cât şi tentativele frecvente de a-l provoca, îndepărtate însă substanţial de valenţele excepţionale ale circului original.

Superficialitatea logodită cu neseriozitatea, cununate de apetenţa balcanică spre indiscreţie, au dat naştere unei făpturi toxice pentru noi toţi: plăcerea răului care i se întâmplă celuilalt. Unii nu se mai hrănesc din binele cu care i-a binecuvântat bunul Dumnezeu, ci se satură doar cu spectacolul răului care încearcă puterile interioare ale celorlalţi.

Surplusul de conflict, de bufonerie infantilă, de interacţiune nefirească între oameni, atacă zilnic sănătatea societăţii sub a cărei umbrelă vieţuim.

Continui să cred că avem nevoie de oameni serioşi, discreţi şi responsabili mai mult decât orice. Miza cea mare a noastră e introspecţia şi întoarcerea la consistenţă.

Gheronda Grigoriou, monah îmbunătăţit, ce păstoreşte Mânăstirea Dochiariou din Sfântul Munte Athos, provocat la un interviu de către vrednicii redactori de la publicaţia românească Lumea Monahilor, spunea zâmbind despre jurnaliştii creştini că sunt răi „pentru că mulţi dintre aceştia filosofează despre Dumnezeu stând în afara lui Dumnezeu”(articol publicat de George Crasnean, Lumea Monahilor, nr. 91, ianuarie 2015, pag. 33).

Aşa şi cu unii de la noi. Filosofează mult despre binele social, stând în afara lui. Dumnezeu le vede pe toate. Şi cu voia Lui şi unii oameni serioşi şi responsabili. Care dau leacuri îndelungate. Însă întrebarea esenţială este când va veni sănătatea cea sănătoasă şi pe la noi? Când vom scăpa de oamenii mici care au decis lucruri mari?

Haideţi să continuăm să le răspundem!

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.