• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 25 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 14 Februarie , 2020

Fereastra închisorii. Dit(rău)… ultima frontieră

Pentru doi amărâţi şi inofensivi cetăţeni asiatici, experienţa dintr-un sătuc harghitean banal a fost halu­cinantă.
La fel de halucinant a fost şi spectacolul pentru privitorii acestui caz şcoală de rasism şi inumanitate, oribile deopotrivă.
Veniţi din sudul sărac şi insular al Indiei, pentru a la coace pită maghiarilor din Dit(rău), aceştia au avut impresia că au nimerit în vreun gen de holocaust.
Poporul degrabă vărsătoriu de ură şi sânge, s-a adunat sub oblăduirea popalăului preasmintit, pentru a rea­liza rechizitoriul şi pune în aplicare sentinţa cu executare-expulzare.
Şeful comunităţii, domn primar, face pe zâna zorilor dar e de fapt spaima ciorilor, dând apă la moară celor care confundă culoarea pielii unei fiinţe umane cu întunecimea intenţiilor sale.
Dincolo de ironii, cazul e de o gra­vi­tate extremă şi arată clar ca lumina zilei cine e de fapt şi cu adevărat rasist în această ţară.
Tomna ăia care urlă din toţi bojocii lupu-lupu, no hăpt oile alea, albe la lână şi negre la suflet, sunt cei mai mari prădători de oameni nevino­vaţi.
Aşa că, orice explicaţii sunt de prisos.
Cum de prisos este să-i spunem pe nume acelui popă al comunităţii, care în loc să-l urmeze pe Hristos şi cu albii şi cu negrii, îl urmează pe satana cu ura de oameni care sunt negricioşi pe afară, dar albi pe dinăuntru.
V-aţi gândit, ipocriţi şi cruzi locui­tori din Dit(rău), că poate însuşi Hristos şi-a luat chip negru să vă facă vouă pită albă?
Şi voi l-aţi alungat ca pe o ciumă?
No amu cum scoateţi cămaşa?
Cred că prin partea aia întunecată şi veşnică, unde ajung oamenii negroizi la suflet.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.