• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Duminică , 24 Noiembrie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Joi , 8 Martie , 2012

Femeia din fruntea Eaton România

În urmă cu un deceniu a fost primul salariat al companiei şi a devenit unul dintre cei mai performanţi manageri-femei din Maramureş. EATON România, compania pe care o conduce Pamela Pop, are aproape 2000 de angajaţi.

 
100 de ani de experienţă, un deceniu de performanţă în România, aproape 2000 de salariaţi, investiţii de zeci de milioane de Euro şi proiecte de implicare în comunitate. Eaton România este unul dintre cei mai importanţi investitori din Maramureş. Şi, în ciuda crizei economice, şi-a continuat strategia de dezvoltare, inaugurând la finele anului trecut o nouă fabrică în localitatea Buşag din apropierea municipiului Baia Mare. În spatele poveştii de succes, Eaton, stă un manager femeie: Pamela Pop. Primul angajat al companiei în urmă cu mai bine de un deceniu, când a fost iniţiată această investiţie în Maramureş.
Pornită iniţial ca o fabrică în comuna Fărcaşa, sub cupola firmei Moeller Electro-Producţie Sârbi, investiţia a intrat ulterior în marea familie a concernului american EATON. Concernul american EATON activează în domeniul sistemelor şi al aparatajului electric, în distribuţia şi controlul energiei, dar şi alte sectoare cum ar fi automotive, fluid power, hidraulic şi trouck cu peste 70.000 de angajaţi în întreaga lume. Din postura de lider global în acest sector, EATON a achiziţionat grupul Moeller - producătorul de echipamente electrice şi automatizări în primăvara anului trecut. Intrarea Moeller Grup în concernul american EATON s-a resimţit şi la nivelul firmei Moeller Electro-Producţie din Sârbi, comuna Fărcaşa, judeţul Maramureş.
Pornind de la 15 angajaţi în 2002, firma din Sârbi a ajuns să numere aproape 2000 de   salariaţi astăzi. La finele anului trecut, Eaton a inaugurat a doua fabrică în Maramureş, la Buşag. Adică o hală de producţie de aproape 5000 de mp şi circa 200 de noi locuri de muncă.

Pe lângă investiţii, compania a avut în permanenţă un program de implicare în comunitate, având o colaborare exemplară cu Primăria Fărcaşa. Alături de sponsorizări şi organizarea unor evenimente, fabrica a înfiinţat un cor cu acelaşi nume: Corul “Eaton”. Ideea a aparţinut managerului Pamela Pop şi a fost pusă în practică de un grup de 50 de muncitori, angajaţi la societate, sub îndrumarea dirijorului Ioan Chira Zah, corul a prins contur. Corul “Eaton” a participat la numeroase acţiuni organizate pe plan local şi judeţean.

Comentariile celorlalți

Mariana pe 23.05.2012 la 11:38
Felicitari doamna Pamela Pop, tot respectul pentru ce reusiti sa faceti!!
Multumim ca sunteti alaturi de noi!
(EATON)

(D-na Bura a deraiat de la subiect, dar cine o cunoaste stie.)
Grup din comuna Farcasa pe 23.05.2012 la 11:32
Doamna Bura, dumneavostra sunteti o rusine pentru numele acestei comune Farcasa, daca doriti si nu va place la Farcasa o comuna care este admirata de atata lume de ce nu va retrageti in munti singura!!!
Cel mai bine ar trebui sa va tratati cred ca aveti mari suferinte, si sa nu vorbim de casa pentru ca nici dumneavostra nu stati rau la acest capitol ar trebui sa va fie rusine pentru ca vorbiti asa la varsta dumeavostra!!!

Felicitari domnului primar Stegeran ca este un om destoinic!
Emilia Bura pe 27.03.2012 la 20:54
Si totusi doar primarul si acesta femeie isi permit sa-si construiasca case din toti angajatii de la Fabrica. Cand functiona fabrica de sticla s-a construit f. mult in comuna Farcasa, muncitorii lucrau si in agricultura si nu le lipseau produsele proaspete de calitate.Primarul nu doar ca nu incurajeaza dezvoltarea agriculturii desi la baza suntem tarani din neam in neam ci , of ce rusine, si umilinta, aduce la noi depozitul de gunoi al judetului. Mi-e rusine ca avem asa primar care nu-si da seama ca locul acestui proiect e sa faca bine unde solul e poluat ( in Maramures 30.000 ha terenuri cu sol poluat cu cianuri si imbacsit cu metale grele si peste 200000 ha terenuri cu sol acid) si nu la noi unde terenul e propice plantelor medicinale si apiculturii, dezvoltarii agroturismului, lucruri ce ar face concurenta fabricii si cred ca de aceea se inchide dezvoltarea comunei ca sa nu-si piarda forta de munca in alte activitati mai frumoase si mai profitabile in momentul cand Stegeran nu va mai fi primar. Totul ar fi perfect fara acest depozit de gunoi!

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.