• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 17 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 17 Aprilie , 2012

Minte sănătoasă, în trup sănătos

Aplicând principiul “Mens sana in corpore sano”, primăria Fărcaşa şi primarul Ioan Stegeran încurajează un mod de viaţă sănătos, cu sport şi mişcare pentru tinerii din comună. Astfel, cu sprijinul primăriei, elevii din comună au beneficiat de nişte proiecte inedite, gen ski gratuit, la care alţi elevi nici nu îndrăznesc să viseze.

 

Proiectele extraşcoalare în domeniul sportului ocupă un loc important în cadrul activităţilor derulate de şcolile din comuna Fărcaşa, în parteneriat şi cu sprijinul financiar al Primăriei şi primarului Ioan Stegeran.

Directorul şcolii, Viorelia Vele, explică că este vorba în special de două proiecte mari, unul derulat recent, altul care urmează să fie implementat în perioada imediat următoare. Mai exact, este vorba despre “Sportul, aliatul sănătăţii”, proiect în care elevii din comună au putut fi iniţiaţi în sporturile de iarnă, mai exact în ski. Primăria a asigurat transportul, echipamentul, instructorul, tot ce a fost necesar pentru această activitate care are toate şansele să devină tradiţie. Mai mult, 13 dintre elevii cu abilităţi şi talent la ski pleacă a treia zi de Paşti, pentru o săptămână, într-o vacanţă de vis, la ski, în Austria. Şi de această dată, primăria asigură tot ceea ce este necesar, de la transport, la cazare şi masă, astfel că părinţii nu au niciun fel de cheltuială. Pentru a completa gama de activităţi sportive şi pentru sezonul cald, şcoala derulează tot cu sprijinul şi bunăvoinţa primăriei un alt proiect, unic în judeţ,

“Prin sport devenim sănătoşi”, prin care vor fi achiziţionate 30 de biciclete, în aşa fel încât elevii să fie luaţi din faţa calculatorului şi televizorului şi atraşi să petreacă timp în natură, să cunoască împrejurimile comunei. Directorul Viorelia Vele spune că: “Tocmai clasele I-IV au avut o acţiune sportivă mai amplă şi i-au solicitat pe copii să-şi aducă biciclete de acasă. Şi au fost foarte încântaţi la acel concurs de biciclete şi am zis să se facă ieşiri şi pe trasee spre pădure, să-şi cunoască împrejurimile”.

De asemenea, pentru perioada caldă şi pentru vacanţa de vară, cadrele didactice şi autorităţile locale se gândesc la organizarea unui centru de vacanţă. Cum mulţi elevi nu pleacă nicăieri în timpul verii şi mulţi le-au mărturisit cadrelor didactice că se plictisesc, se doreşte organizarea unor activităţi variate, care se vor întinde pe o durată de circa două săptămâni. Directorul şcolii spune că şi până acum erau organizate acţiuni de voluntariat împreună cu Crucea Roşie şi Surorile Ursuline, dar urmează ca acestea să fie dezvoltate.

 
 

De asemenea, datorită faptului că elevii beneficiază de o sală a sporturilor modernă şi de un teren sintetic, se organizează diferite competiţii sportive. Directorul Viorelia Vele spune că: “Avem echipă de fotbal băieţi şi handbal băieţi şi fete şi sigur că şi ei au partcipat la competiţii. Avem un parteneriat cu Şcoala Baia Sprie şi organizăm competiţii periodice, şi ei au echipe foarte bune. Am desfăşurat Cupa 1 Decembrie, aici, la Fărcaşa. Cupa Mărţişorului, la care au participat şi echipele Bârsău, Borleşti şi Fărcaşa”.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.