• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 23 Noiembrie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 17 Aprilie , 2012

O şcoală altfel, la Fărcaşa

Clopoţelul şcolilor din comuna Fărcaşa a sunat „altfel” în săptămâna care a trecut. În cadrul programului naţional intitulat sugestiv „O şcoală altfel”, elevii au înlocuit orele de curs cu excursii, vizite educative şi activităţi extraşcolare. 

 

Organizat pentru prima dată în acest an, programul "Școala altfel" s-a desfăşurat în întreaga ţară în perioada 2-6 aprilie. Programul are ca scop implicarea, deopotrivă, a elevilor şi a dascălilor, în activități nonformale, interesante, care să le valorizeze talentele, preocupările extraşcolare şi competenţele în domenii cât mai diverse şi interesante. Astfel că, în loc de cursurile obişnuite, în săptămâna care a trecut, elevii din întreaga ţară au participat la activități de voluntariat, au vizitat muzee şi au mers la spectacole. Excepţie nu au făcut nici elevii şcolilor din comuna Fărcaşa.

Fiecare instituţie de nvăţământ din comună a organizat activităţi inedite. În şcoala  Fărcaşa s-a derulat un proiect complex, intitulat „AZI COPIL, MÂINE CETĂŢEAN RESPONSABIL”. Prima zi a proiectului a debutat pentru elevii clasei a V-a cu o acţiune intitulată “Muzica – aptitudini – talente” şi o vizită la ateliere meşteşugăreşti, şi pentru a avea o zi completă, a fost organizat şi un concurs de informatică. Clasele gimnaziale au derulat, pe lângă vizita la ateliere, o acţiune importantă: „Împreună pentru o viaţă sănătoasă”, în cadrul căreia s-au întâlnit cu medicul Daniela Lăvătuş şi medicul stomatolog Florin Mureşan. De asemenea, s-a organizat o “Şcoală a micului pescar”, dar şi activităţi educative antidrog. Ziua de Marţi a fost dedicată religiei. Elevii au cunoscut simbolurile creştine, au vizat lăcaşurile de cult, au derulat activităţu cu titluri sugestive ca şi “Urcuş spre Înviere”, au participat la ateliere de bijuterii, încondeieri de ouă sau acţiuni educative ca şi “Minte sănătoasă, în corp sănătos”. Ziua de miercuri a fost ocupată în special de competiţii sportive, de altfel, unele activtăţi s.-au numit sugestiv “Sportul, prietenul meu”, “Jocul minţii”, “Cine ştie, câştigă”, s-a organizat chiar şi o competiţie, “Cupa Speranţei”.

 

Joi a fost ziua vizionării unui film 3 D, cea a vizitelor la Planetariu şi Muzeul de Meneralogie, dar şi la liceele băimărene pentru elevii claselor a VII-a şi a VIII-a. Ziua de vineri a fost dedicată implicării în comunitate, elevii au derulat activităţi de ecologizare, au învăţat să prevină infracţionalitatea şi dezastrele.

Preşcolarii au vizionat poveşti, au vizitat bisericile, au aflat lucruri inedite de la bunici, au încondeiat ouă şi au vizitat grădina botanică din Jibou.

 

Şi elevii şi preşcolarii din Tămaia au avut o săptămână altfel. Elevii claselor I-IV au ascultat poveşti, au aflat lucruri inedite despre sănătate şi prevenţie de la medicul Daniela Lăcătuş, au făcut educaţie pentru mediu, activităţi turistice etc., iar la final, un carnaval.

Elevii ciclului gimnazial din Tămaia au avut de asemenea discuţii, activităţi ştiinţifice şi recreative, au urmărit piese de teatru, au participat la activităţi educative pe tema sănătăţii şi prevenţiei, au învăţat să spună nu drogurilor, au aflat lucruri noi despre religie şi tradiţii. De asemenea, aici s-au organizat o conferinţă de matematică, întâlniri cu jandarmii şi multe altele. De asemenea, toţi copiii au putut merge gratuit, cu sprijinul primăriei la un spectacol de circ.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.