• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 17 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 30 Aprilie , 2012

Frumoasele bătrâne la expoziţie

România a fost reprezentată cu cinste la cea de-a VI-a ediţie a expoziţiei din Budapesta dedicată maşinilor de epocă. Fiecare întâlnire a iubitorilor de maşini istorice este spectaculoasă, mai ales că în Maramureş activează “VW Kafer Baia Mare” - un club de profil extrem de puternic.

 

Iubitorii maşinilor de epocă abia au aşteptat să vină primăvara pentru a-şi scoate “bijuteriile pe 4 roţi” la plimbare. De fapt, bucuria este pentru toţi maramureşenii, pentru că în Baia Mare există al doilea club ca importanţă pe plan naţional, dedicat pasionaţilor de maşini rare şi bine întreţinute. Iar zilele trecute, a avut loc o întâlnire a celor pasionaţi de maşinile de epocă.

Mai exact, proprietarii acestor maşini s-au întâlnit pentru a pleca în alai spre cea de-a VI-a ediţie a Oldtimer Expo din Budapesta. Evenimentul din Ungaria a fost anunţat pentru perioada 26-30 aprilie 2012, iar o delegaţie de maramureşeni a pornit spre Centrul Expoziţional Hungexpo.

 

Echipa ce reprezenta România la acest eveniment a mobilizat o „escadrilă” de automobile, condusă de reprezentanţi ai Clubului VW Kafer din Baia Mare, colegii lor din ţară de la Retromobil Club România, dar şi prieteni de peste hotare.În momentul plecării s-a ştiut că în cadrul ediţiei din acest an din Budapesta se vor prezenta şi modele de automobile produse în ţările est-europene în perioada „Cortinei de fier”. România a fost un puternic jucător pe această piaţă, acesta fiind şi motivul pentru care organizatorii au insistat să fim prezenţi acolo cu un număr mare de automobile. Pentru aceasta cluburile au pregătit o serie de modele produse în România anilor ‘60-80, dintre care amintim: Dacia 500, Dacia 1100, Dacia 1300, Oltcit, ARO M461, ARO 243, dar şi celebra motocicletă Mobra.

 

La capitolul „surprize” intră şi alte automobile istorice produse în aceeaşi perioadă, dar cu un alt „pedigree”; acestea să acompanieze familia de “autohtone” în aşa fel încât să încânte publicul budapestan pe durata expoziţiei.

Locaţia nouă a expoziţiei Oldtimer Expo şi modificarea datei când are loc acţiunea permit o prezenţă internaţională numeroasă.

De asemenea, evenimentele ce se desfăşoară în paralel cu expoziţia au fost gândite pentru a mobiliza mulţi vizitatori şi posesori de maşini istorice, să aibă parte de un sfârşit de săptămână plăcut şi cu puternic parfum retro.

 

„Invitaţia la acest eveniment ne-a onorat, având în vedere că vom reprezenta foarte bine România la capitolul producţie de automobile. Pe lângă cele realizate în spatele “Cortinei de Fier”, vom avea şi alte “bijuterii”, care vor fi conduse de proprietari până la locaţia expoziţiei şi înapoi” - Dan Carpov – membru – VW Kafer Club Baia Mare.

 

„Este un fapt cunoscut că şi la capitolul producţie de automobile, România a fost “fruntaşă”, automobilele de producţie autohtonă fiind foarte cerute peste hotare, mai ales în ţările cu care aveam relaţii de “pace şi prietenie”, dar şi în alte ţări din lumea largă. La acest eveniment vom expune o colecţie frumoasă şi reprezentativă” - Vlad Ioan – preşedinte – VW Kafer Club Baia Mare.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.