• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Duminică , 21 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 30 Aprilie , 2012

Atenţie, cad capete!

O sinucidere şi o arestare. Blestemul vicepreşedinţilor ANRE a fost reactivat de dosarul exploziilor din Sighet. Săptămâna trecută, Eugen Georgescu a fost arestat sub acuzaţia de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, instigare la fals în înscrisuri oficiale şi ucidere din culpă.

 

Cad noi capete în dosarul exploziilor din Sighetu Marmaţiei! Săptămâna trecută, procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă ICCJ au cerut arestare preventivă a vicepreşedintelui ANRE, Eugen Georgescu. Acuzaţia? Abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, instigare la fals în înscrisuri oficiale şi ucidere din culpă.

 

Potrivit procurorilor, Georgescu nu a luat măsurile prevăzute de lege şi propuse de agenţii constatatori, referitoare la suspendarea licenţelor şi autorizaţiilor eliberate inculpatei SC BERG SISTEM GAZ SA, cu toate că, atât în cursul lunii noiembrie 2007, cât şi în cursul anului 2008, a fost sesizat de către subordonaţii săi.

 

Aceştia au efectuat controale la această firmă şi, cu privire la neregulile grave constatate l-au informat pe Eugen Georgescu, dar „Cu toate acestea, în cursul lunii iunie 2008, Georgescu Eugen a cerut subordonatului său, agentul constatator P. A., să modifice raportul de inspecţie, în sensul eliminării măsurilor referitoare la suspendarea licenţelor şi autorizaţiilor eliberate pentru SC BERG SISTEM GAZ SA. Îndeplinirea necorespunzătoare a atribuţiilor de serviciu trecute în fişa postului numitului GEORGESCU EUGEN, a creat condiţiile favorizante pentru continuarea activităţii de proiectare, execuţie şi distribuţie a gazului metan de către inculpata SC BERG SISTEM GAZ SA, în municipiul Sighetu Marmaţiei, cu toate că această firmă nu îndeplinea mai multe condiţii minime necesare derulării acestui tip de activitate, având drept efect mediat, producerea celor două explozii”, susţin procurorii.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.