• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 17 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 1 Aprilie , 2013

Există viaţă după alegeri?

Alegerile din PDL au divizat, cel puţin la nivel de vot, pedeliştii maramureşeni. Deşi, atât tabăra Blaga, cât şi tabăra Udrea au „înroşit” telefoanele primarilor şi liderilor locali, deocamdată, nimeni nu pleacă din partid.

 
 
 „V-aţi orientat spre tabăra necâştigătoare, domnule preşedinte”. Aşa i-au transmis, mai în glumă, mai în serios pedeliştii maramureşeni preşedintelui Mircea Man, încă dinaintea numărării voturilor pentru şefia generală a partidului.
Iar „pronosticul” s-a adeverit. Mircea Man a susţinut-o pe Elena Udrea, dar asta nu i-a adus, cel puţin deocamdată, niciun fel de repercusiuni, dimpotrivă, i s-a oferit un post de vicepreşedinte în noua structură de conducere a partidului. Totuşi, pedeliştii maramureşeni nu au votat-o pe Elena Udrea cu aceeaşi vervă cu care s-au pozat cu fostul ministru. Din datele noastre, voturile au fost extrem de împărţite, chiar şi membrii aceleaşi organizaţii au votat cu candidaţi diferiţi.
Tensiunea a fost una extrem de mare, pentru că nimeni nu a ştiut dacă va urma sau nu un tur doi, aşa că, mulţi dintre delegaţii maramureşeni s-au oprit în apropierea capitalei, la Sinaia, până la aflarea veştii privind câştigarea alegerilor de către Blaga. Lucrurile au rămas şi săptămâna trecută în aceeaşi încordare şi incertitudine. Pe fondul ştirilor privind scindarea PDL şi înfiinţarea unei mişcări care l-ar avea în frunte pe Emil Boc, telefoanele primarilor şi liderilor locali au fost înroşite şi de o tabără şi de către cealaltă. Cel puţin declarativ, şi cel puţin până acum, nimeni nu vrea să părăsească barca PDL. Liderul PDL, Mircea Man, spune că deocamdată se gândeşte la propunerea lui Blaga. Iar primarii aşteaptă să se limpezească apele.
 
Toader Şteţcu, primarul comunei Moisei, a declarat că: „noi avem şedinţă de birou judeţean, m-am bucurat că am văzut că au făcut pace. Dacă pacea e sinceră, e bine, dacă e o cursă şi vor să-l lase aşa până la alegerile europarlamentare, atunci să nu se străduiască să obţină un rezultat bun şi să aibă motiv de schimbare. Mă abţin. Nu ştiu. Dacă e o pace sinceră, mă bucur. Dar am rezerve. Din câte ştiu eu, la Bucureşti nu toţi au mers cu Udrea. Nu au fost presiuni, apelul preşedintelui Mircea Man a fost să mergem să votăm fiecare cum ştim, cum ne lasă conştiinţa, aşa că nu e adevărat că toată lumea a votat cu Elena Udrea”. 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.