Curs valutar

4.5680 RON


4.0093 RON


5.1744 RON


1.4823 RON

Recomandările Gazetei
Evenimente locale, concerte, teatru, expoziții, filme, cărțiNewsletter
Ultimele comentarii
Teo pe 03.03.2025 la 10:43
O idee excelenta, demararea acestui demers!
Felicitari, Gazeta!
bonta emese pe 29.02.2024 la 09:22
Domnilor ziaristi, sunteti intr-o grava eroare din nou, sunt in muzeu de pe vremea lui Ceausescu, domnul Alexa 

G. Buju pe 16.01.2024 la 01:04
Felicitari lui !
Bun si de cinste Morosan !!
De mirare e ca polutucii din acelashhh aluat moroseni nu fac 

Pompiliu Barbu pe 14.11.2023 la 16:08
Un om deosebit! De ar face fiecare roman pe sfert din ce a facut acest om Romania ar fi departe!

Miercuri , 9 Iunie , 2010
Excursia ca metoda de instruire
Combinand doua pasiuni relaxante si instructive: excursia si fotografia, Scoala cu clasele I-VIII Petre Dulfu a organizat un concurs international de fotografie, numit sugestiv „Excursia ca metoda de instruire”.
Excursiile constituie o importanta metoda de instruire pentru ca ofera elevilor posibilitatea sa observe, sa cerceteze si sa cunoasca in mod direct o mare varietate de aspecte din natura, de ordin biologic sau geografic, le dezvolta spiritul de echipa, simtul civic si estetic. De asemenea, excursiile reprezinta o modalitate interactiva de a-si insusi informatii variate din diverse domenii, intr-un cadru diferit de cel al clasei. Deoarece fotografia reprezinta modalitatea cea mai eficienta de a pastra ca amintire momentele frumoase ale experientelor noastre, concursul isi propune sa realizeze o expozitie a celor mai reusite fotografii pe care elevii le-au realizat in timpul diverselor drumetii. Desi in excursii se realizeaza foarte multe fotografii, de multe ori, datorita tehnicii, acestea raman doar pe suport magnetic. Prin aceasta expo-zitie - concurs ne propunem sa transpunem aceste fotografii pe hartie fotografica si sa le prezentam intr-o expozitie.
Acestea au fost, pe scurt, argumentele care au stat la baza organizarii concursului international de fotografie „Excursia ca metoda de instruire”. Organizatorii evenimentului au fost: Director prof. Orha Monica, Prof. Buia Mircea, prof. Grozavu Alexandra, Colaboratori: prof. Temeian Adela, prof. Percsovics Gabriela, prof. Filip Elena, Prof. Katoka Remus, prof. Hosu Rodica, Inv. Chiver Delia iar parteneri: ISJ Maramures,
Asociatia parintilor elevilor Scolii cu clasele I-VIII „Petre Dulfu” Baia Mare si scoli din Romania, Polonia, Grecia, Anglia, Spania, Portugalia.
Scop: I Sa promoveze simtul artistic si ecologic, sa starneasca interesul elevilor pentru cunoasterea obiectivelor turistice si a naturii, sa realizeze fotografii originale, care sa surprinda elemente de interes pentru ei.
Obiective: I Dezvoltarea imaginatiei prin compunerea fotografiei I Observarea frumusetilor florei si faunei din tara si peste hotare I Valorificarea intra- si interdisciplinar a continutului informatiilor istorice, etnografice, folclorice, geografice, geologice, literare, religioase etc. I Dezvoltarea abilitatilor de munca in echipa
Sectiuni: I Natura I Obiective turistice I Etnografie I Divertisment
Grupul tinta: I Elevii claselor I- XII
Perioada de derulare a concursului: I 30 aprilie: lansarea concursului international pe www. didactic.ro, popularizarea in scoli si in presa; I 3- 23 mai: trimiterea fotografiilor si a fiselor de inscriere; I 24 mai -1iunie: realizarea expozitiei; I 1 iunie: jurizarea; I 1 iunie - 10 iunie: realizarea unei brosuri si a CD-urilor cu poze, trimiterea diplomelor, mediatizare in presa.
Comentariile celorlalți
Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.
Comentează acest articol
Adaugă un comentariu la acest articol.