• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 17 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 10 Aprilie , 2023

Eveniment de excepție în Parohia Dumbrăvița

 Duminică, 2 aprilie, Parohia Dumbrăvița a devenit încă o dată „Capitala tinerilor” datorită unui eveniment cultural și duhovnicesc de excepție: Conferința Părintelui profesor Stelian Tofană, intitulată captivant „De ce tace Dumnezeu...?” și recitalul de pricesne susținut de Grupul Vocal Ascor și îndrăgita interpretă Maria Mihali.

În urmă cu 7 ani, la invitația Părintelui paroh Bogdan Ciocotișan, Preot prof. univ. dr. Stelian Tofană, de la Facultatea de Teologie din Cluj, a venit pentru prima dată în comuna Dumbrăvița, pentru a conferenția la o întâlnire la care au participat peste 500 de tineri din Protopopiatul Baia Mare. De atunci, s-a legat o frumoasă prietenie între cunoscutul Părinte profesor și Parohia Dumbrăvița. Și iată, după 7 ani, Parohia Dumbrăvița a organizat din nou, în colaborare cu Asociația Tinerilor Ortodocși din Protopopiatul Baia Mare (ATOP –BM), o nouă conferință, care a avut loc la Centrul Cultural Dumbrăvița.

De fapt, ziua de duminică, 2 aprilie, poate fi descrisă succint într-un singur cuvânt: sărbătoare. Deoarece, în această zi, părintele profesor a aniversat o frumoasă vârstă, de 65 de ani, și a ales să sărbătorească această zi specială în mijlocul credincioșilor din Dumbrăvița.

Ziua de sărbătoare a început cu Sfânta Liturghie săvârșită la Biserica din Dumbrăvița, alături de un sobor de preoți din care au făcut parte Preot paroh Bogdan Ciocotișan și Preot Gavriș Andrei, de la Episcopia Ortodoxă a Maramureșului și Sătmarului.

La final, părintele Tofană a ținut un frumos cuvânt de învățătură despre pilda vieții Sfintei Maria Egipteanca. Iar părintele Bogdan și credincioșii din Dumbrăvița i-au dăruit o icoană a Maicii Domnului, ocrotitoarea satului și a Bisericii din Dumbrăvița.

Apoi, de la ora 17.00, a început conferința propriu-zisă, cu tema „De ce tace Dumnezeu...?”, susținută într-o sală arhiplină. Printre invitați s-au numărat oaspeți de seamă: Părintele Protopop Fabian Coroian, Arhidiaconul Vlad Verdeș, delegatul Preasfințitului Părinte Episcop Iustin, părintele consilier Virgil Jicărean, Părintele Andrei Pop, consilier eparhial, Ionel Bogdan- președintele Consiliului Județean Maramureș și fiu al satului, Felician Ciceu- primarul comunei Dumbrăvița, Zamfir Ciceu – fost președinte al CJ Maramureș, preoții din comună și din împrejurimi, Magdalena Tomșa, directorul Școlii Profesionale Dumbrăvița, reprezentanți ai UACE și ai Primăriei Dumbrăvița etc.

Conferința părintelui Tofană a captivat publicul și a răspuns la câteva întrebări actuale, iar concluzia a fost că „Dumnezeu nu tace, ci doar amână”. Însă, răspunsul Lui la rugăciunile noastre este întotdeauna peste așteptări.

Atmosfera de înălțare duhovnicească a fost continuată apoi de recitalul de pricesne susținut de Grupul Ascor, coordonat de diaconul Vlad Nechita și dirijat de tânărul Paul Coza.

Apoi, îndrăgita interpretă Maria Mihali a emoționat auditoriul până la lacrimi cu pricesnele sale dedicate mamei.

La final, au luat cuvântul oficialitățile județene și locale, iar primarul Felician Ciceu i-a înmânat părintelui profesor Tofană o plachetă și un album care să-i amintească cu drag de comuna Dumbrăvița.

Părintele Bogdan i-a înmânat invitatului de onoare un coș cu flori din partea Parohiei Dumbrăvița. Și îndrăgita interpretă Maria Mihali a primit buchete de flori din partea organizatorilor.

Apoi, toți participanții i-au cântat părintelui Tofană „La mulți ani!”.

La final, toți participanții au fost serviți de gospodinele din comuna Dumbrăvița cu gogoși, cozonac și suc.

Părintele Bogdan mulțumește echipei Maramureș TV, care a transmis în direct evenimentul, Maramureș Online, GAZETEI de Maramureș, UAC Europe, Primăriei și Școlii Dumbrăvița, Consiliului Parohial Dumbrăvița și tuturor invitaților și participanților!

          

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.