• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 16 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 12 Iunie , 2023

Eveniment de excepție în Groși

 A doua zi de Rusalii, iubitorii de tradiții și frumos s-au adunat împreună la Groși pentru a sărbători un eveniment cultural deosebit, „Danțul la șură“, eveniment reînviat cu peste 20 de ani în urmă de către familia Dobrican.

Evenimentul este dedicat păstrării tradițiilor, obiceiurilor, portului popular, a valorilor autentice culturale ale înaintașilor noștri.

„Comuna Groși este o comoară a tradițiilor și obiceiurilor străvechi, un loc în care moștenirea noastră culturală se manifestă în moduri unice și autentice. Prin păstrarea acestor tradiții, ne asigurăm că nu pierdem legătura cu moștenirea noastră și că trecutul nostru continuă să strălucească în prezent. Păstrarea tradițiilor și obiceiurilor este un angajament față de istoria noastră și o modalitate de a ne conecta la rădăcinile noastre culturale. Un aspect esențial al identității noastre culturale și al păstrării valorilor autentice este portul popular. Portul popular nu este doar un element vestimentar, ci un simbol al identității noastre colective și o dovadă a respectului și a prețuirii noastre față de tradiția și înaintașii noștri. Este o modalitate prin care ne arătăm solidaritatea și unitatea în fața provocărilor vieții moderne.

Dorim să subliniem importanța continuării acestui efort de păstrare și promovare a tradițiilor, obiceiurilor, portului popular, credinței în Dumnezeu și valorilor autentice culturale. Fiecare dintre noi are datoria și responsabilitatea de a transmite această moștenire culturală valoroasă generațiilor viitoare. Să fim mândri de înaintașii noștri și să păstrăm vii valorile și tradițiile lor pentru ca și urmașii noștri să le poată aprecia și respecta.

Mulțumim Consiliului Județean Maramureș, partener principal în realizarea acestui eveniment, maestrului Dumitru Dobrican, membrilor Asociației «Danțăușii din Groși», doamnei Laura Coman, administrator al Societății Cetina, tuturor ansamblurilor și artiștilor prezenți

Mulțumim tuturor pentru participare și implicarea în realizarea acestui eveniment cultural. Ne-am bucurat împreună de bogăția culturală pe care o avem și pentru care ne dedicăm eforturile de a o păstra și de a o transmite mai departe”, a spus Florin Boltea, primarul comunei Groși.

 

Foto

Ovidiu Dragomir

    

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.