• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 25 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 19 Mai , 2003
* Iata, am spus si-n Maramures
Buna Ziua, Ardeal

La sfarsitul saptamanii trecute, cu mai putine surle si trambite decat se practica de obicei in astfel de ocazii, cotidianul “Buna Ziua, Ardeal” a fost lansat in apele, cand mai limpezi, cand mai tulburi ale scurgerii si trecerii prin viata. Oamenii au venit imbracati frumos, cu toalele de duminica. In speranta ca peste cinci ani va avea loc un cocktail aniversar, GAZETA are certitudinea ca gazdele vor descinde la petrecere, ducand in spate un trecut glorios. Asta-i realitatea!.“Buna Ziua, Ardeal” a fost lansat oficial in Maramures, la Centrul de Instruire si Marketing din Baia Mare, in prezenta lui Liviu Man, directorul cotidianului regional. Aparut pe piata mass-media din Transilvania in urma cu o luna, noul cotidian regional este un produs de presa suta la suta ardelenesc, realizat de o echipa de ziaristi profesionisti, cu experienta.

Noul ziar este difuzat in zece judete din Ardeal, beneficiind de colaborarea jurnalistilor de la GAZETA de Maramures, GAZETA de Cluj, ZIARUL de Mures, GAZETA de Oradea si GAZETA de Hunedoara. In momentul de fata, “Buna Ziua, Ardeal” este singurul cotidian regional din Transilvania, care, datorita independentei financiare si administrative pe care o are, vine cu un suflu nou pe piata media din interiorul arcului carpatic, zona care reprezinta locomotiva economiei romanesti.

Ecografia unui cotidian

Tirajul de 100.000 de exemplare, pe care noul cotidian si saptamanalele amintite il au, se datoreaza colaborarii dintre echipele de ziaristi, in fapt o mare echipa care doreste sa aduca ceva nou in presa romaneasca. Ca urmare a acestui fapt, impactul pe care “Buna Ziua, Ardeal” il are este pe masura. Intr-o lume imperfecta, departe de a avea pretentia ca noul produs este perfect, jurnalistii de la “Buna Ziua, Ardeal” construiesc din mers o structura care se vrea de la zi la zi mai buna. Dincolo de faptul ca exista un puternic curent de opinie, care sustine ideea ca Ardealul este “altceva” decat fostul Regat, ardelenii sunt informati zilnic, fara a se pierde complexul ansamblu politic, economic, social si cultural romanesc, de realitatile pe care si cu care se confrunta cotidian. Substanta ziarului este data de anchete, reportaje, stiri si informatii utile. Pentru un ardelean bine informat, “Buna Ziua, Ardeal” constituie un instrument obligatoriu. Asta-i realitatea.

Lansare baimareana

Joi, 15 mai, la Centrul Expozitional al municipiului Baia Mare, a avut loc botezul oficial maramuresean al ziarului. Principalii “vinovati” s-au aflat la locul faptei, recunoscandu-si “vina”: Liviu Man, Octavian Hoandra, Diana Dumitru (redactor sef), Oana Buzatu, Cristian Popa si Dorel Vidican. Maestrul de ceremonii a fost Dan Parcalab, directorul ”Gazetei de Maramures”. Printre invitati - politicieni, directori, sefi de institutii, oameni de afaceri, oameni din presa locala, s-au aflat prieteni si neprieteni, simpatizanti si neutri, oamenii care prin pozitia si activitatea lor alimenteaza materialele amfitrionilor de joi. Primii invitati care si-au facut aparitia prin ploaia care n-a tinut cont de insemnatatea momentului au fost Anton Breban, comandantul Inspectoratului Judetean de Politie si prea frumoasa lui purtatoare de cuvant, Voichita Acris, Ioan Pop, seful Garzii Financiare, Valentin Muste, marele nostru pictor, Sabin Nemes Bota si Constantin Prie, tandemul conducerii Spitalului Judetean, asistati la aceasta “operatie” de doctorul Ioan Blajan, liderul PSD Baia Mare, Ludovica Parvu, subprefectul Maramuresului si Dumitru Matei, cunoscut om de afaceri. Nu avem pretentia ca-i pomenim pe toti, dar au mai onorat sindrofia cu prezenta Florian Adiel, directorul Pietei de Alimente, Teodor Ardelean, directorul Bibliotecii Judetene, Traian Florea, directorul tehnic al Primariei Baia Mare, Stefan Giurgi, un om care conteaza si vicepresedinte la “UGIR 1903”, ex-senatorul Titus Liviu Pasca, Florin Marinca, patronul restaurantului “Crenguta” si Robert Giesswein, cunoscut om de afaceri. Bucatele au fost degustate si apreciate ca fiind consumabile de seful OPC, Elena Carausan. Una peste alta, cu discursuri scurte si la obiect, intr-o atmosfera destinsa si prietenoasa, lansarea “Buna Ziua, Ardeal” a fost o reusita. Suntem convinsi ca alaturi de cei prezenti la lansare, toti cititorii din Ardeal vor fi convinsi ca “Asta-i realitatea!”

Ioan BOTIS
Nicolae TEREMTUS

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.