Curs valutar
Euro
4.5680 RON
Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc
1.4823 RON
Recomandările Gazetei
Evenimente locale, concerte, teatru, expoziții, filme, cărțiNewsletter
Ultimele comentarii
bonta emese pe 29.02.2024 la 09:22
Domnilor ziaristi, sunteti intr-o grava eroare din nou, sunt in muzeu de pe vremea lui Ceausescu, domnul Alexa
G. Buju pe 16.01.2024 la 01:04
Felicitari lui !
Bun si de cinste Morosan !!
De mirare e ca polutucii din acelashhh aluat moroseni nu fac
Pompiliu Barbu pe 14.11.2023 la 16:08
Un om deosebit! De ar face fiecare roman pe sfert din ce a facut acest om Romania ar fi departe!
Nelu Botiș pe 29.09.2023 la 14:27
1. Stimate domnule Teremtus, cu tot respectul, vreau sa va comunic faptul ca Bonta Emese nu va respecta.
2.
Luni , 28 Septembrie , 2009
Evaluarea elevilor – precizari continute in Legea educatiei nationale
„Programele scolare vor acoperi maxim 75 % din numarul de ore alocat disciplinelor din planurile cadru de invatamant. Cadrul didactic dispune de minim 25 % din numarul de ore alocat fiecarei discipline pentru implementarea planurilor individualizate de invatare si optimizare a invatarii la clasa a elevilor.
Toate evaluarile elevilor se realizeaza pe baza standardelor nationale de evaluare stabilite in cadrul programelor scolare pentru fiecare disciplina/modul de pregatire. Sub sanctiunea nulitatii notei/calificativului, este interzisa notarea elevilor fara utilizarea si respectarea standardelor nationale de evaluare.
Cadrele didactice sunt obligate sa aduca la cunostinta elevilor si sa le justifice acestora, pe baza standardelor nationale de evaluare, rezultatele tuturor evaluarilor, in timpul aceleasi ore, in cazul evaluarilor orale, si in termen de cel mult 2 saptamani de la data evaluarii, in cazul altor modalitati de evaluare. Rezultatele evaluarilor elevilor se comunica parintilor/reprezentantilor legali ai acestora prin intermediul carnetului de note si prin alte modalitati stabilite prin Carta scolii. Evaluarea predictiva a elevilor se realizeaza obligatoriu de cadrele didactice la inceputul fiecarui an scolar.
Pe baza rezultatelor evaluarii predictive, se stabileste nivelul initial al cunostintelor, deprinderilor/abilitatilor si atitudinilor pentru fiecare elev, considerat ca nivel de referinta pentru anul scolar si disciplina/modulul de pregatire respectiv.
Rezultatele evaluarilor predictive:
a) nu se inregistreaza in documentele scolare si nu se utilizeaza pentru ierarhizarea elevilor la nivelul clasei sau al unitatii de invatamant;
b) se aduc obligatoriu la cunostinta elevilor si parintilor/reprezentantilor legali ai acestora, in termen de maximum 2 saptamani de la inceperea anului scolar; c) au functie de diagnoza si prognoza si se utilizeaza de cadrul didactic in scopul planificarii si realizarii activitatilor didactice adaptate fiecarui elev, pentru obtinerea celor mai bune performante scolare posibile in raport cu nivelul initial al acestuia si standardele curriculare corespunzatoare; Evaluarea formativa a elevilor se realizeaza obligatoriu de cadrele didactice pe parcursul intregului an scolar, in concordanta cu planificarea calendaristica a procesului de predare-invatare si cu evolutiile concrete ale elevilor. Evaluarea sumativa a elevilor se realizeaza atat la nivelul clasei si al unitatii de invatamant, cat si prin teste si examene nationale, in conditiile prezentei legi.”
Comentariile celorlalți
Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.
Comentează acest articol
Adaugă un comentariu la acest articol.