• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 19 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 8 Iunie , 2012

Eugenia Godja, 12 ani primar al orasului Sighetu Marmatiei

„Au trecut 12 ani de când girez funcţia de primar. E mult, e puţin? Pot spune însă că s-au topit într-o clipă trăită cu maximă intensitate, care mi-a marcat destinul şi-a influenţat devenirea oraşului pe spirala timpului.

În anul 2000, când am venit la Primărie, aveam 20 de ani de directorat la şcoli importante din oraş (Şc. nr. 4, Colegiul Naţ. „Dragoş-Vodă”, Liceul pedagogic, azi „Regele Ferdinand”, unde am fost apreciată pentru performanţele manageriale reflectate în întreţinerea, dezvoltarea şi modernizarea bazei didactico-materiale, dar şi pentru nivelul calificat de pregătire al elevilor.

M-am format ca om în şcoală şi prin şcoală. Am învăţat de la elevii şi colegii mei un lucru de mare preţ pentru o viaţă – numai dăruind ce ai mai bun şi mai frumos în tine poţi dobândi respectul şi încrederea celor din jur. Pentru mine, profesiunea de dascăl a fost un apostolat. Am slujit învăţământul cu credinţă, dăruire, respect şi multă iubire. Aşa am înţeles, aşa înţeleg să-mi împlinesc menirea.

Am venit la Primărie cu dorinţa evidentă de a schimba oraşul care era întunecat, posomorât şi trist.

Am crezut că succesul directorului convertit într-o experienţă de viaţă pozitivă este suficient. Mi-am dat seama repede că a fi primar este o meserie pretenţioasă, pe care cu mult interes, seriozitate şi responsabilitate trebuie s-o înveţi în fiecare zi dacă vrei să construieşti în urbea ta frumoasă utilul şi durabilul pentru generaţiile prezentului şi ale viitorului.

În 12 ani s-au adunat multe reuşite, dar şi neîmpliniri.

Mă copleşesc gesturile de recunoştinţă ale sighetenilor care, întorşi din străinătate, se opresc la primar cu un buchet de flori şi-l felicită pentru cum arată oraşul. Pentru alţii sunt gesturi nesemnificative, pentru mine ca om, care cu toată fiinţa şi puterea mea am slujit comunitatea, înseamnă mult, enorm de mult. Pentru mine este o încurajare: nu ceda în faţa greutăţilor şi răutăţilor, perseverează, că în final reuşeşti!

 

Fără colegii mei din Primărie şi CL, proiectele gândite nu s-ar fi putut realiza. De aceea un gând bun şi cuvinte de mulţumire am pentru fiecare.

Au fost şi neîmpliniri – pe unele le regret, pentru că realizarea lor ar fi adus un plus de securitate şi de civilizaţie pentru fiecare. Tânjesc după vremea în care nu invidia şi egoismul, nu răutatea şi prostia să dicteze relaţia între partide şi, nu în ultimul rând, între oameni.

Îmi doresc să trăim zilele în care oameni cu influenţă în comunitate să înţeleagă că în viaţă lucrurile nu trebuiesc amestecate şi să reţină că în politică, din păcate, vorbele nu costă nimic.

În administraţie însă vorbele cuprinse în promisiuni costă enorm de mult, pentru că programele care privesc dezvoltarea oraşului trebuie conexate atât la nevoile imediate ale cetăţeanului, cât şi la perspectiva dezvoltării durabile a comunităţii.

De accea, îndemnul meu este să ne lăsăm stăpâniţi de raţiune, nu de orgolii mărunte, şi să nu uităm sintagma: „Omul este măsura faptelor sale”.

Eu n-am făcut niciodată administraţie numai cu mintea, ci cu sufletul. De aceea, chiar dacă mandatele mele de primar se încheie, o parte din sufletul meu rămâne aici. Voi continua să apăr interesele Sighetului din postura de consilier judeţean, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean sau poate parlamentar.

Cred într-un viitor mai bun pentru toţi, pentru că cred în Dumnezeu şi în oameni.

Vă mulţumesc”.
 
 

Cu stimă, Eugenia Godja

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.