• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 19 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 2 Iulie , 2012

„Eu personal voi garanta pentru o administraţie modernă şi eficientă" (Ovidiu Nemes)

Face parte din tânăra generaţie de oameni politici şi de administraţie. Este unul dintre cei mai tineri primari de municipiu din ţară, însă are totodată şi experienţa şi competenţa necesară zidirii unui vis pe care l-a numit „Sighetul de mâine”. Ovidiu Nemeş, primarul municipiului Sighetu Marmaţiei, vorbeşte despre promisiunea devenită crez, principiu şi datorie de onoare: construirea Sighetului de mâine.  

 

Reporter: Fiind de profesie jurist, ce argumente aţi folosi într-o pledoarie pentru Sighetu Marmaţiei?

Ovidiu Nemeş: Din primul moment în care am decis să candidez ca Primar al municipiului Sighetu Marmaţiei, oraşul în care m-am născut, am trăit şi în care îmi cresc copiii, am început să-mi construiesc un program de măsuri concrete prin care mi-am propus să rezolv cât mai multe din nevoile Sighetului. Pentru a reuşi acest lucru, am format o echipă de consilieri USL, oameni care au experienţa necesară pentru a decide cum este mai bine pentru ca acest oraş să prospere. Eu personal voi garanta pentru o administraţie modernă şi eficientă care va lucra doar în folosul cetăţeanului. Nu am promis minuni sau lucruri imposibile, am făcut promisiuni ce se pot realiza. Ştim cu toţii că toate proiectele de dezvoltare necesită resurse, atât financiare, cât şi umane, însă, făcând front comun între administraţia publică şi experienţa, poziţia sau resursele cetăţenilor acestui oraş, aceste proiecte vor deveni realitate.

 

Reporter: Aţi dedicat victoria electorală mamei dumneavoastră, ce principii din familie v-aţi însuşit şi aplicat ca om politic?

Ovidiu Nemeş: Am avut norocul şi marea şansă să mă nasc şi să trăiesc într-o familie creştină, cu principii sănătoase. De la părinţii mei, dar în mod special de la mama mea, am învăţat să păşesc cu nădejde şi cu credinţă în viitor, dar şi să-mi respect promisiunile şi să-i respect pe cei din jur. Acestea sunt principiile care mă vor călăuzi în această misiune pe care am întreprins-o, ca Primar al municipiului Sighetu Marmaţiei.

 

Reporter: Cum vedeţi „Sighetul de mâine”?

Ovidiu Nemeş: Îmi doresc şi îmi voi da toată silinţa ca ”Sighetul de Mâine” să fie un oraş puternic care să privească cu respect în trecut şi cu încredere în viitor. Un oraş care să ofere locuitorilor lui condiţii de viaţă civilizate şi să devină adevarata capitală a Maramureşului Istoric. Sighetul de mâine va fi un oraş în care să alegem să trăim şi să ne îndemnăm copiii să rămână şi să investească. Sighetu Marmaţiei este un oraş cu resurse multiple, care însă trebuie valorificate şi sunt sigur că printr-o mobilizare exemplară de forţe şi idei vom reuşi să clădim un oraş aşa cum ni-l dorim cu toţii.

 

Reporter: Enumeraţi, vă rugăm, 3 priorităţi urgente pentru Sighet, de care vă veţi ocupa în perioada următoare.

Ovidiu Nemeş: În luna februarie am demarat o amplă campanie de consultare publică a sighetenilor sub numele : Construim împreună Sighetul de Mâine! Prin această campanie mi-am propus să implic cetăţenii Sighetului să transmită problemele pe care ei le percep a fi importante pentru oraş, iar acestea vor fi rezolvate cu prioritate în perioada următoare. În acest sens, priorităţile individuale sunt legate de infrastructură, respectiv apă şi canal; de siguranţa cetăţenilor acestui oraş, atât din punct de vedere al infracţionalităţii, cât şi a câinilor fără stăpân şi, nu în ultimul rând, dezvoltarea economică durabilă a acestui oraş.

 

Reporter: De la preşedintele CJ, la primarii de oraşe se vede o schimbare de generaţie în politica şi administraţia maramureşeană. Oameni tineri, dar cu experienţă în administraţie. Are Maramureşul o şansă în plus pentru dezvoltare prin această echipă nouă?

Ovidiu Nemeş: Maramureşenii, în general, şi sighetenii, în mod special, au demonstrat, ieşind la vot pe 10 iunie, că este nevoie de o schimbare de generaţie în politică şi în administraţie. Cetăţenii au fost cei care au ales schimbarea, iar noi am fost cei care am oferit proiecte concrete şi speranţa unui trai mai bun. Sigur, cu noua conducere, atât la nivel central, cât şi local, Maramureşul are şanse mari de a renaşte, de a-şi reafirma identitatea şi a reda cetăţenilor acestui judeţ demnitatea de care au dat dovadă maramureşenii de-a lungul timpurilor.

Concret, eu, ca Primar al municipiului Sighetu Marmaţiei, şi cu colegul meu, Zamfir Ciceu, Preşedinte al Consiliului Judeţean Maramureş, vom elabora politici prin care să ajutăm firmele să se dezvolte sau, cel puţin, nu le vom încurca cu acte şi avize care nu sunt necesare, asta deoarece o viaţă decentă a cetăţenilor poate fi asigurată doar de o dezvoltare economică durabilă. În ceea ce priveşte infrastructura de transport, acolo unde primăria Sighet nu are competenţe directe, vom lucra în strânsă legătură cu Consiliul Judeţean şi cu Ministerul Transporturilor pentru modernizarea drumurilor naţionale şi judeţene.

Iată de ce sunt convins că doar în echipă pot fi realizate proiectele noastre, iar echipa pe care am reuşit sa o creăm are toate atuurile pentru a reuşi.

 

„Îmi doresc şi îmi voi da toată silinţa ca «Sighetul de Mâine» să fie un oraş puternic care să privească cu respect în trecut şi cu încredere în viitor. Un oraş care să ofere locuitorilor lui condiţii de viaţă civilizate şi să devină adevărata capitală a Maramureşului Istoric. Sighetul de mâine va fi un oraş în care să alegem să trăim şi să ne îndemnăm copiii să rămână şi să investească” - Ovidiu Nemeş.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.