Curs valutar
Euro
4.5680 RON
Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc
1.4823 RON
Recomandările Gazetei
Evenimente locale, concerte, teatru, expoziții, filme, cărțiNewsletter
Ultimele comentarii
bonta emese pe 29.02.2024 la 09:22
Domnilor ziaristi, sunteti intr-o grava eroare din nou, sunt in muzeu de pe vremea lui Ceausescu, domnul Alexa
G. Buju pe 16.01.2024 la 01:04
Felicitari lui !
Bun si de cinste Morosan !!
De mirare e ca polutucii din acelashhh aluat moroseni nu fac
Pompiliu Barbu pe 14.11.2023 la 16:08
Un om deosebit! De ar face fiecare roman pe sfert din ce a facut acest om Romania ar fi departe!
Nelu BotiÈ™ pe 29.09.2023 la 14:27
1. Stimate domnule Teremtus, cu tot respectul, vreau sa va comunic faptul ca Bonta Emese nu va respecta.
2.
Marţi , 3 August , 2010
Educaþia ecologica - investiþie sigura pentru viitor
* Educatia ecologica - investitie sigura pentru viitor este un proiect finantat de Administratia Fondului pentru Mediu in proportie de 90%, restul de 10% reprezentand contributia Colegiului Tehnic „C.D. Nenitescu”, Baia Mare. Valoarea totala a proiectului este de 222359,40 lei. Proiectul are o durata de 12 luni si se va desfasura in perioada 1.05.2010 – 31.04.2011.
Principalul obiectiv al proiectului este constientizarea, educarea si stimularea elevilor, cadrelor didactice si membrilor comunitatii privind consolidarea unor atitudini-deprinderi de protectie a mediului inconjurator, de conservare a biodiversitatii. In cadrul proiectului vor fi cuprinse 10 activitati:
Activitatea I: Organizarea unui training cu scopul pregatirii lectorilor, dintre profesorii scolii, pentru derularea activitatilor cu caracter ecologic in parteneriat cu:
* Primaria Municipiului Baia Mare
* Agentia de Protectia Mediului Maramures
* Inspectoratul Scolar al Judetului Maramures
* Universitatea de Nord Baia Mare
Activitatea II: Conceperea materialelor privind educatia ecologica: panouri, bannere, afise, pliante realizate cu ajutorul elevilor care vor participa la un concurs de postere, afise si desene pe teme de protectia mediului in cadrul Grupului Scolar „C.D. Nenitescu” iar cele mai bune lucrari selectate vor fi utilizate pentru realizarea materialelor publicitare.
Activitatea III: Training de instruire ecologica a elevilor si cadrelor didactice din cele 10 institutii de invatamant partenere:
* Scoala cu Clasele I-VIII “Victor Babes”, Baia Mare
* Scoala Generala cu Clasele I-VIII “Vasile Alecsandri”, Baia Mare
* Scoala cu Clasele I-VIII “Simion Barnutiu”, Baia Mare
* Scoala cu Clasele I-VIII “Al. Ioan Cuza”, Baia Mare
* Scoala cu Clasele I-VIII “Avram Iancu”, Baia Mare
* Colegiul Tehnic “Anghel Saligny”, Baia Mare
* Colegiul Economic “Nicolae Titulescu”, Baia Mare
* Liceul Teoretic “Emil Racovita”, Baia Mare
* Liceul Teoretic “Nemeth Laszlo”, Baia Mare
* Colegiul National “Vasile Lucaciu”, Baia Mare Activitatea IV: „Infierea” unor zone din municipiul Baia Mare care vor fi amenajate in colaborare cu Serviciul de Ambient Public Urban, cu scopul ecologizarii si transformarii acestora in puncte de informare ecologica a cetatenilor municipiului Baia Mare. Punctele de informare ecologica vor fi: I I - parcul Municipal I II - centrul istoric (Turnul lui Stefan) I III - parcul din zona hotelului “Mara” I IV - parcul din zona cinematografului Dacia; I V - Colegiul Tehnic “C. D. Nenitescu” Activitatea V: Efectuarea unei excursii cu tema: „Eu am salvat un copac !” Scopul excursiei va fi acela de a curata copacii de daunatori si de a observa starea de sanatate a padurii. Vor participa 100 de elevi, insotiti de profesori: I se vor curata de daunatori un numar de 100 copaci; I se vor instala capcane de tip Barber; I se vor preleva probe de sol care apoi vor fi analizate de catre elevii de la Colegiul Tehnic “C. D. Nenitescu in vederea stabilirii continutului acestuia in poluanti. Activitatea VI: Instruirea cetatenilor orasului cu privire la: „Colectarea selectiva a deseurilor”. Activitatea se va desfasura in cadrul “Sarbatorii Castanelor”. I elevii participanti la proiect vor demonstra practic populatiei modalitatile de colectare selectiva a deseurilor cu ajutorul a 4 tipuri de pubele de colectare, inscriptionate adecvat tipului de deseu colectat; I elevii vor imparti pliante ce vor avea ca tema beneficiile colectarii selective a deseurilor; I se vor efectua sondaje de opinie cu privire la oportunitatea colectarii selective a deseurilor. Activitatea VII: Organizarea in scolile participante la proiect a unui concurs de colectare a hartiei in vederea reciclarii ei. Logo-ul actiunii va fi: „Salvam padurea colectand hartia!” I la activitatea de colectare a hartiei vor participa elevii scolilor partenere si cetatenii din cartierele invecinate celor 11 scoli din proiect; I rezultatele concursului intre scoli vor fi mediatizate; I se vor premia scolile in functie de cantitatea de hartie colectata/elev. Activitatea VIII: Organizarea unei tabere in luna august la Poiana Izvoarelor cu scopul ecologizarii, studierii indicilor de biodiversitate si de calitate a solului si apelor. Activitatea IX: Organizarea simpozionului national cu titlul: „Prioritati si perspective pentru un mediu durabil” I Numar de elevi implicati: 200 I Activitati: ecologice, cross-curriculare, intracurriculare si extrascolare
Activitatea X: Editarea unei reviste cu titlul „Educatia ecologica - investitie sigura pentru viitor!, cu scopul evaluarii si mediatizarii proiectului. Revistele vor fi distribuite gratuit in:
* toate scolile generale din oras
* institutiile cu care s-a colaborat pe parcursul proiectului
* biblioteci
Pana in prezent a fost desfasurata activitatea nr. 1, la care au fost instruiti 20 de profesori de catre:
1. conf. dr. Mirela Coman de la Universitatea de Nord Baia Mare
2. Ana Hopartean de la Casa Corpului Didactic Maramures
3. Petru Ghisa de la Garda de Mediu - Primaria Municipiului Baia Mare
4. Marton Eniko- Agentia de Protectia Mediului Maramures
Echipa de elaborare a proiectului:
Prof. Gabriela Heffler
Ing. Aurelia Buchman
Ing. Camelia Ardelean
Ing. Georgeta Petric
Ing. Pop Cristina
Ing. Mihaela Marincescu
Cont. Aurora Darle
Echipa de implementare a proiectului:
Prof. Gabriela Heffler
Ing. Bud Maria
Ing. Aurelia Buchman
Ing. Camelia Ardelean
Ing. Georgeta Petric
Ing. Pop Cristina
Ing. Nicoleta Chendea
Cont. Aurora Darle
Prof. Ramona Buhai.
Comentariile celorlalți
Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.
Comentează acest articol
Adaugă un comentariu la acest articol.