• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 15 August 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 19 Martie , 2012

Colţu’ meu / Ce s-ar întâmpla dacă nu ar mai candida Cătălin Cherecheş?

Toată lumea vorbeşte de candidaţi, de lupta pentru şefia Consiliului Judeţean Maramureş. Se fac scenarii, se aruncă în discuţii interminabile, nume de politicieni mai buni sau mai puţini buni, în funcţie de posibilităţi. Despre un singur lucru nu se vorbeşte. Primăria Baia Mare!

Nu se vorbeşte deoarece Cătălin Cherecheş este creditat cu peste 60% din voturile băimărenilor, ca atare Primăria nu este un subiect pentru politicieni.Cu toate acestea, există posibilitatea ca tânărul primar băimărean să nu mai candideze. Zilele trecute l-am văzut nervos, parcă plictisit sau sătul de cei care nu răspund eficient la standardele de calitate pe care le-a fixat.S-ar putea ca primarul să nu mai candideze, să plece, de exemplu în Bucureşti, şi să se ocupe de afaceri. Are stofă şi se descurcă pe terenul mişcător al afacerilor. Într-o astfel de situaţie, cei care ar avea cel mai mult de pierdut, lăsând la o parte oraşul, nu vreau să se creadă că ridic ode, ar fi partidele care se şi văd câştigătoare în alegerile locale. Dacă în urmă cu două-trei luni, opoziţia părea imbatabilă, fisuri tot mai adânci în platoşa opozită s-au făcut simţite peste tot, chiar şi aici. Cătălin Cherecheş, dincolo de discuţii, de poveşti, de analize, oricum ai întoarce situaţia, e cel care trage USL-ul după el. Actualul primar are rol de locomotivă, iar partidele din opoziţie ar trebui să ţină cont de capitalul electoral al lui. În mod normal, un astfel de politician este chemat la masa la care se iau decizii. El este chemat, dar ştiu sigur că nu este agreată această putere de care dă dovadă. Cherecheş nu numai că e conştient de acest lucru, dar ştie şi să folosească conjunctura politică în care se află.

Liderii mai de soi afirmă că e prea tânăr, că mai trebuie să asculte de ce spun cei înţelepţi…posibil să fie adevărat. Dar lumea de astăzi se grăbeşte, iar primarul băimărean este cu pixul într-o mână, cu smartphonul în alta, cu un ochi în agendă, dar şi la curăţenia de afară. Poate se supără! 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.