• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 15 August 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Miercuri , 25 Aprilie , 2012

Colţu’ meu / Nişte alegeri

Urmează alegerile locale, pentru noi, cei din provincie, alegerile cele mai importante. Dacă doar din când în când ne întâlnim cu cei aleşi în Bucureşti pe diverse demnităţi, cu cei aleşi la locale ne vedem des, chiar zilnic.

Consilieri sau primar, ori preşedinte de CJ, cei care primesc mandatul de a rezolva problemele maramureşenilor au o mare responsabilitate…şi aici ar urma alte fraze care se repetă la fiecare ciclu de alegeri. Nu prea ai ce spune cu titlu de noutate. Alţii pleacă, unii vin. Pe funcţii.

Şi totuşi, la aceste alegeri parcă lucrurile stau puţin altfel. Este o mare nevoie de oameni, de meseriaşi, până şi în politică. Dacă s-au acceptat fel şi fel de oameni în politica ce ne-a stins şi fărâma de speranţă ce mai bântuia prin imaginaţia noastră, a românilor, acum se simte, aşa cred, nevoia de profesionişti. Mai peste tot, dar mai ales în politică.

Cred că a trecut vremea celor care trăiau din indemnizaţia de consilier, sau intrau în aceste foruri de decizie datorită unor liste făcute după cum se pupau mâinile celor care au condus. Cu siguranţă că vor mai fi astfel de politicieni, dar sunt aproape sigur că vor fi schimbări. De exemplu, în Consiliul Local Baia Mare vor intra oameni care nu au mai fost demnitari locali sau vor veni personalităţi ce vor avea un cuvânt de spus pentru comunitate.

În acest context, parcă nici nu mai are aşa de mare importanţă care de la ce partid este. Cred că profesioniştii adevăraţi, chiar şi din partidul de la putere, ar putea opta pentru partidul băimărenilor. Unii le spun traseişti, dar a fi un consilier eficient pentru Baia Mare este mai presus de apartenenţa la un partid sau altul. De aceea îi sfătuiesc, cu toată lipsa de modestie de care dau dovadă acum, pe profesioniştii puterii să aleagă corect. Sunt vorbe, discuţii, tatonări, propuneri, acolo şi prin târg. La membri de partid sau la cei care au doar funcţii, dar sunt meseriaşi.

Fraţilor, surorilor, alegeţi pe cei care vă sprijină să fiţi buni băimăreni!

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.