• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 15 August 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 19 Martie , 2012

Mă tot mir / Vine un mare surpriz

În sfârşit s-a rezolvat şi problema Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş, că nici de grija asta nu mai puteam pune pleoapă pe pleoapă. Soluţia a fost cea dorită de udemerişti şi nici nu se putea altfel, că se ducea dracului toată coaliţia de guvernare dacă pedeliştii nu cedau şantajului politic în care udemeriştii au ajuns mari maeştri.

No, bine că s-o gătat şi treaba asta şi am scăpat de durerile de fej şi de înţepăturile de la sziv şi máj. Restul sunt poveşti nemuritoare sau oareşceva fabule mai degrabă, din moment ce preşedintele ARACIS, Ioan CURTU, a susţinut cu vreo două zile în urmă că situaţia de la Univeristatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş poate fi asemuită cu încercarea de a face „dintr-un cal doi măgari”, acest lucru putând să afecteze îndeplinirea criteriilor cerute de ARACIS de către Universitate.

Bucuria asta nesfârşită prilejuită de soluţionarea originală rezultată în urma împărţirii calului în doi măgari a fost dublată de sărbătorirea uneia dintre zilele naţionale ale Ungariei, prilej nou pentru Marko Bela de a ieşi în public şi de a mai împărtăşi pulimii câte ceva din marea sa înţelepciune. Cel mai mult şi mai mult mi-a plăcut că în discursul său Marko Bela a ţinut să precizeze că UDMR a ajuns la guvernare pentru a încerca să ofere un trai mai bun oamenilor prin creşterea salariilor şi pensiilor. Cred că trebe la nenea asta volomit gyógyszeres kezelés, dacă treaba asta înseamnă medicament, că pute rău gura la el. Nu-i normal să fii aşa de nesimţit, indiferent cărei naţii îi aparţii.

Aşteptăm cu nerăbdare prima promoţie târgmureşeană de pszichiáter sau de elmegyógyász ca să tratează la el. Nu putea rata momentul Bela bacsi să nu ţină şi o scurtă lecţie de istorie în care şi-a etalat şi cunoştinţele de matematică. A rememorat evenimentele din 1848, după care a scăzut din 2012 anul revoluţionar şi ne-a comunicat câţi ani au trecut de atunci. Nagyon jól! Am mai aflat că există şi o ţară netrecută pe harta Europei, respectiv Transilvania, despre care nenea Marko zice că este „propria noastră ţară”. Légy óvatos numa la el! Cred că indiferent de zbaterile lui Bela bacsi, în anul ăsta electoral aşa un surpriz mare o să fie la el că foioioi...

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.