• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 15 August 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 30 Aprilie , 2012

Colţu’ meu / Centrul Universitar Nord îşi alege decanii

În urmă cu o lună, profesorii şi studenţii de la fosta Universitate de Nord au participat în mod democratic la alegerea rectorului Universităţii Tehnice Cluj, cea care a fuzionat cu Universitatea băimăreană. Profesorul universitar Aurel Vlaicu a câştigat, se poate spune detaşat, poziţia de rector al Universităţii din Cluj şi pe cale de consecinţă, cum ar spune unii politicieni, şi al celei din Baia Mare. Parcă nu ne putem încă obişnui cu ideea că în Baia Mare nu avem decât un Centru Universitar, iar ora exactă a Universităţii se dă la Cluj. Partea pozitivă este faptul că noul rector a fost destul de interesat de nevoile Universităţii băimărene şi a aportului de calitate, imagine pe care o aduce în noua Universitate formată prin fuziunea celor două. Dincolo de alegerea rectorului există, acum, alegerea decanilor. Mă refer la Centrul Universitar Nord. Cele patru facultăţi îşi vor alege decanii după o consultare a celor care au un cuvânt de spus în conducerea Universităţii. În mod formal, rectorul este cel care numeşte decanii, dar o va face după consultarea prorectorului băimărean, respectiv a lui Dan Călin Peter.

Dar iată lista cu cele opt nume care aspiră la cele patru funcţii de decani. La Facultatea de inginerie: Radu Coteţiu şi Nicolae Ungureanu. La Litere: Petru Dunca şi Gheorghe Glodeanu. Facultatea de Resurse Minerale şi Mediu: Vasile Oros şi Angela Elena Pop. La Facultatea de Ştiinţe: Rita Toader şi Sitar Petrică Pop.

Este greu de făcut un pronostic, cât la sută şanse are unul sau altul, sau poate nu este aşa de greu, dar nu ar fi, până la urmă, corect. În fond, în rucsacul fiecărui profesor poate fi bastonul de decan. O funcţie importantă şi necesară pentru bunul mers al Universităţii, chiar dacă ora exactă se dă la Cluj, sau poate chiar de aceea.

În vreo două săptămâni vom avea şi decanii. Urmează apoi şefii de catedră, şefii de departamente, şefii de ce-o mai fi!

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.