• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 15 August 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 15 Mai , 2012

Colţu’ meu / Începe campania electorală

În Baia Mare s-au finalizat în linişte pregătirile pentru campania electorală. În Maramureş pregătirile erau în toi în ultima zi de precampanie, respectiv joi, 9 mai. În sediile de partide se pipăie hârtia din care sunt executate afişele. Încă se mai fac comenzi pentru ca alegătorii maramureşeni, băimăreni să aleagă în cunoştinţă de cauză. Aşa ar suna o ştire despre începutul de campanie. Eu sper, ei speră, noi sperăm să nu fie ca la celelalte alegeri. Afişe peste afişe, afişe peste tot, bătălii nocturne între echipele de lipitori de afişe. Dacă se întâmplă, aşa vor fi banii aruncaţi în vânt. Seara vă va zâmbi candidatul X de pe un panou, la prânz candidatul Y, iar seara, cel de la Z. O porcărie care a infectat de fiecare dată panourile de afişaj, pereţii blocurilor vizibile, stâlpii de electricitate, orice fel de stâlp, vitrină, panou sau panouaş.

Pe la jumătatea lunii de campanie, stratul de afişe era de o palmă pusă pe orizontală. Mulţi, mulţi bani îngropaţi de isteţii ce conduc campaniile.

În ceea ce priveşte candidaţii, ce s-ar putea spune? În Baia Mare va fi o bătălie care are ca miză un scor cât mai ridicat pentru actualul primar, Cătălin Cherecheş. Atât! La judeţ bătălia se dă între Mircea Man şi Zamfir Ciceu. De ceilalţi candidaţi nu se prea spune nimic. În Baia Mare este o nouă generaţie de ziarişti şi ei nu prea cunosc politica anilor ’90. De aceea îmi permit să semnalez şi candidatura lui Vasile Coman, care nu este un necunoscut. A fost membru PNŢCD, a făcut politică în perioada în care CDR s-a pregătit şi a şi preluat puterea. Vasile Coman a fost directorul general al Remin, cel mai mare agent economic al Maramureşului în acei ani şi „for ever”. Este autorul „Mocăniţei” şi cel care a salvat calea ferată îngustă de pe Valea Vaserului. Candidează din partea partidului Verzilor, dar poate face măcar o figură frumoasă. Suntem prieteni, adică subiectiv, dar cu siguranţă nu se poate spune despre Vasile Coman că este un necunoscut, cum am citit pe ici-colo. Doamne ajută!  

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.