• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 17 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 8 Mai , 2012

Concursul Eco şi-a desemnat câştigătorii

707,5 kilograme de PET-uri şi 2700 de kilograme de hârtie. Adică o mică pădure salvată. Aceastea sunt rezultatele de succes ale concursului Eco derulat la şcolile din comună Dumbrăviţa, finalizat săptămâna trecută.  

 

Luna aprilie a fost cu adevărat una verde pentru elevii şcolilor din Dumbrăviţa. 707,5 kilograme de PET-uri au fost adunate de acasă, de pe stradă, din natură şi vor fi reciclate şi, o mică pădure va fi salvată prin reciclarea celor 2700 de kilograme de hârtie adunate de copii.

 

Universal Alloy Corporation Europe a iniţiat un concurs educativ, civic şi ecologic pentru elevii de la toate instituţiile de învăţământ din comună. Scopul a fost reciclarea deşeurilor şi totodată curăţarea mediului.

Astfel, s-au stabilit două etape: În săptămâna 2-6 aprilie, elevii din clasele participante la concurs au colectat hârtie, pe care au adunat-o din şcoală, de pe stradă, de acasă şi au adus-o la şcoală în ziua stabilită pentru şcoala respectivă. UACE a asigurat întreaga logistică necesară, a dotat fiecare clasă cu saci şi a ridicat hârtie din fiecare şcoală şi se va asigura că aceasta va fi reciclată. Pentru fiecare şcoală a fost desemnat un responsabil, care a ţinut evidenţa cantităţii de hârtie colectată de fiecare participanţi.

După acelaşi scenariu s-a derulat şi colectarea PET-urlor, programată pentru ultima săptămână a lunii mai.

Rezultatele sunt impresionante şi toţi elevii, părinţii şi profesorii implicanţi merită felicitări.

Câştigătorul desemnat conform regulamentului este clasa a VI-a de la şcoala din Dumbrăviţa care primeşte din partea UACE o excursie la Salina Turda, sâmbătă, 5 mai.

 
PET-uri
Şcoala Chechiş – 177 kg
Şcoala Şindreşti - 72,5 kg

Şcoala Dumbrăviţa - 218 kg

Şcoala Rus - 164,5 kg
Şcoala Unguraş – 75,5 kg
 
Hârtie

Şcoala Şindreşti - 221,5 kg

Şcoala Rus – 683 kg
Şcoala Unguraş – 98 kg
Şcoala Chechiş – 493 kg

Şcoala Dumbrăviţa – 1205 kg.

 

Dar pentru fraţii de peste Tisa

 

Printre hârtia colectată de elevi, se numără şi cărţi vechi, pe care aceştia nu le mai folosesc. Ce ne prisoseşte nouă, poate fi însă de folos altora. De aceea, dintre cărţile aduse de elevi, cele aflate în stare bună vor fi selectate şi nu vor fi duse la reciclat ci donate românilor din Dreapta Tisei care se bucură nespus de orice carte în limba română şi care au nevoie de ele pentru păstrarea limbii, culturii şi identităţii naţionale.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.