Curs valutar
Recomandările Gazetei
Evenimente locale, concerte, teatru, expoziții, filme, cărțiNewsletter
Ultimele comentarii
Inspectoratul Şcolar Judeţean Maramureş
Asociaţia Gradinitza Franţa
Învaţă de la toate, copile, dragul meu
Nimic în astă lume nu o să-ţi pară greu.
Te cheamă floarea, râul şi câmpul cu verdeaţă,
Eşti gândul nostru bun pentru Pământ, Speranţă!”
prof. LIHET Maria – director
Educatoare: ZAHARIE Marie
prof. ROHIAN Ana – voluntar
prof. POP Greti Maria – voluntar
PERIOADA DE DERULARE: 22.06. – 26.06.2015
Sănătatea copiilor este o misiune pentru un viitor mai bun Mâncarea sănătoasă începe cu o natură sănătoasă!
Mediul înconjurător nu are frontiere. Oriunde te-ai afla, sănătatea şi calitatea vieţii depind de sănătatea şi calitatea mediului atât la nivel global, cât şi la nivel regional. Abordarea educaţiei ecologice, dar şi a educaţiei pentru stil de viaţă sănătos la vârsta preşcolară este o prioritate şi un deziderat major la nivel mondial.
Protejarea mediului este fundamentală în zilele noastre. Trebuie să ne gândim atât la noi, cât şi la nevoile viitoarelor generaţii. În ultimii 20 de ani, Europa a înţeles că trăieşte peste posibilităţile sale reale şi că modul nostru de viaţă pune planeta la încercare. Consumăm tot mai mult din resursele naturale şi punem în pericol sistemele de mediu (apa, solul şi aerul). Aceasta nu poate continua la nesfârşit, cu atât mai mult cu cât populaţia lumii continuă să crească. Dacă nu schimbăm comportamentul acum, viitorul nostru va fi mai puţin sigur şi tot mai mulţi oameni se vor lupta pentru resurse naturale din ce în ce mai reduse.
Prin activitatea „Mâncăm sănătos, creştem sănătos!” „învăţăm copiii să se hrănească sănătos şi să înţeleagă beneficiile legumelor şi fructelor pentru o dezvoltare corectă a minţii şi a trupului, iar prin „Mânuţe de copii întinse peste natură” copiii se familiarizează cu dictonul”
Mâncarea sănătoasă începe cu o natură sănătoasă!
Să nu uităm de învăţarea prin jocuri sportive şi de competitivitate, jocuri de mişcare, aerobic, drumeţii... şi totul prin joc şi activităţi distractive.
MODALITĂŢI CONCRETE DE REALIZARE:
- Întâlniri între: copii, educatoare, părinţi, bunici şi partenerii implicaţi.
- activităţi artistico–plastice cu temă ecologică, jocuri sportive şi de competitivitate, jocuri de mişcare, aerobic, drumeţii în parcul municipal, activităţi practice în grădina grădiniţei, jocuri intelectuale, activităţi ecologice de plantare şi însămânţare în jardiniere, activităţi culinare pentru o alimentaţie sănătoasă, activităţi de confecţionare a costumelor pentru carnaval – din materiale refolosibile, expoziţii tematice.
SUSŢINEREA FINANCIARĂ A PROIECTULUI:
Proiectul este susţinut de către Association „Grădinitza” Franţa, reprezentată de către Lidia Bloch , Fundaţia I.U.G.A. reprezentată de către Georgeta Iuga şi de Asociaţia Heidenroslein reprezentată de către Payer Maria Magdalena.