• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 19 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 25 Mai , 2012

E timpul să redăm demnitatea maramureşenilor!

Dragi maramureşeni,
 

M-am născut în judeţul Braşov, dar mă consider maramureşeancă. Demult, când am ajuns în aceste locuri, am descoperit că maramureşenii respectă aceleaşi principii după care m-au învăţat părinţii mei să mă ghidez în viaţă: cinstea, credinţa, demnitatea şi omenia.

Atunci, am înţeles că a fi maramureşean nu e o chestiune de geografie sau de origini, ci o stare de spirit. Încă de atunci, am înţeles că maramureşenii ştiu că principalul lor drept e obligaţia de a pune o cărămidă la construcţia Maramureşului de mâine. Ei n-au cerut niciodată pomeni, drepturi necuvenite, răsplată fără muncă.

Au cerut în primul rând respect şi demnitate. Astăzi, din păcate, cei mai mulţi maramureşeni rostesc cu inima strânsă numele acestui ţinut de care au fost mândri şi pentru care şi-au jertfit viaţa înaintaşii lor.

Din vina conducătorilor, urmaşii dacilor liberi au ajuns să fie catalogaţi drept un judeţ izolat, neinteresant şi nebăgat în seamă la Bucureşti.

Dumneavoastră, maramureşenii de rând, aţi ştiut să vă spuneţi păsurile cu demnitate şi înţelepciune în faţa oricui şi aţi scris pagini în istoria acestei ţări. De aceea, aveţi nevoie de lideri care, asemeni dumneavoastră, cred că acest ţinut merită mai mult.

E vremea să redăm Maramureşul maramureşenilor.

Au fost multe momente în istorie în care cetăţenii au fost nevoiţi să îndrepte nedreptăţile săvârşite de mai marii vremii. Acum, în 10 iunie, e vremea să luaţi din nou atitudine, la vot. Alegând echipa USL pentru Consiliul Judeţean Maramureş, alegeţi implicarea, demnitatea, respectul, responsabilitatea. Alegeţi să redaţi Maramureşului prestigiul pe care îl merită.

Împreună, construim Maramureşul pe care ni-l dorim cu toţii: un Maramureş european ca dezvoltare şi totodată tradiţional.

Un Maramureş din care nu ne mai pleacă tinerii, un Maramureş în care bătrânii să fie respectaţi, un Maramureş cu condiţii de viaţă civilizate, cu drumuri moderne, cu obiective turistice promovate şi puse în valoare, cu locuri de muncă şi cu o agricultură dezvoltată.

 

Puterea de a decide viitorul se află în mâinile dumneavoastră.

 
Cu stimă,Eugenia Godja, Candidat USL pentru Consiliul Judeţean Maramureş

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.