• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 17 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 23 Aprilie , 2012

Vorbe... vorbe spuse prea uşor în dimineţile târzii

Deşi titlul articolului îl reprezintă versurile unui cunoscut hit al anului 2008, al formaţiei 3 Sud-Est, acestea, din nefericire, caracterizează atât de bine situaţia politică a judeţului nostru.

 

În ultima perioadă am remarcat, cu surprindere şi regret, în acelaşi timp, că Maramureşul s-a transformat într-un soi de loc de pelerinaj pentru miniştrii din actualul guvern, care promit potenţialului electorat, precum preoţilor la spovedanie, că vor face numai bine, nu vor mai fura, nu se vor mai certa, nu vor mai invidia pe nimeni şi nu vor mai trăda. Şi, la fel ca la spovedanie, până la ieşirea din Biserică au şi uitat nu doar ce au promis, ci şi faptul că au trecut pe acolo.

Actualul Ministru al Transporturilor, Alexandru Nazare, revine în Maramureş, după ce a fost el acum câteva luni în vizită când încă era secretar de stat şi când ne vorbea de existenţa unei strategii de dezvoltare integrată în ceea ce priveşte infrastructura de transport în Maramureş. Acum Alexandru Nazare este ministru şi probabil că vine să demareze toate acele strategii!

În anunţul oficial al vizitei ni se spune că Alexandru Nazare, Ministru Transporturilor, se va interesa, cu ocazia acestei vizite de lucru, în special de proiectul de reabilitare a DN 18 Baia Mare - Sighetu Marmaţiei, Sighet - Moisei şi Moisei - Iacobeni. L-aş întreba pe Ministrul Nazare cum anume se va interesa de lucrări? Va întreba de sănătatea lor, aşa cum te interesezi de o cunoştinţă de care nu mai ştii nimic de mult timp, de care nu prea te interesează, dar care afli că e bolnavă? De starea drumurilor ne putem interesa toţi, aş spune chiar mai mult noi cei care mergem zilnic pe ele, decât el, care vine o dată la câteva luni să „se intereseze” şi să facă poze pentru ziar. Care este finalitatea acestui interes? Vom avea drumuri realitate, vom avea drumuri noi construite? Aş zice că e doar o altă vizită bifată în agendă, în urma căreia noi vom rămâne cu vorbele spuse în vânt, ca în versurile melodiei, şi el cu speranţa că a mai câştigat nişte voturi.

 

Dacă ei mai au iluzia că mai pot câştiga voturi, noi însă avem certitudinea că nimic din ce promit nu se va realiza, pentru că mulţi dintre reprezentanţii guvernelor Boc au venit şi au plecat din Maramureş după ce au promis verzi şi uscate, iar judeţul a rămas neschimbat din toate punctele de vedere: economic, mediu, infrastructură sau turism.

 

Actualii reprezentanţi ai puterii ştiu că Maramureşul este o zonă defavorizată aş zice, săracă, uitată de toţi guvernanţii, cu nevoi multe, şi, pe fondul acestor lipsuri, încearcă să profite de cetăţeni, promiţând câte în lună şi în stele, pentru orice vot în plus.

 

Noi, cei din Uniunea Social Liberală, nu vom face nicio promisiune fără acoperire, nu vom face referiri la proiecte fanteziste şi nu vom amăgi electoratul. Vom prezenta proiectele şi strategiile noastre pentru Maramureş doar când vor fi complet fundamentate, când vor avea sursele de finanţare, investitorii şi contractele finalizate. Alegătorii nu mai merită să fie amăgiţi cu promisiuni care nu au cum să devină realitate şi care rămân scrise pe pliantele frumos colorate, împărţite în campanie.

 

Dragoş Titea, Secretar General al Departamentului de Transporturi PSD

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.