• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 17 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 19 Iunie , 2023

 În această zi minunată în care te-ai metamorfozat dintr-o culoare în alta, sub presiunea vacanței parlamentare, iată că vin și eu în siajul acestui eveniment major pentru națiune, când toate fătucile cu microfon în mână transmit emoționate știri de pe surse, venite din căscuța din ureche, despre cine va fi și ce va face noul guvern pe acest final de mandat al Marelui Mut. Cred că eu, expeditorul, voi fi exonerat de vina de a scrie în gen pamfletar frumusețea zilei ce ne-a fost dată, întrucât Mai Marele este coleg cu mine de breaslă, chiar dacă are catedra rezervată. Sperăm la întoarcerea alături de noi. De mâine, dacă astrele pot decide asta.

Vai, Stimate Guvern, cred că nu v-a fost ușoară negocierea asta total neprevăzută în planul inițial de guvernare, mai ales sub presiunea timpului, când aeronava Marelui Matelot are motoarele pornite. Da, am fost sadici cu lista noastră de revendicări. Ce moft nefiresc pentru ceremoniile de final de an! Să știți că totul a fost premeditat pentru interesul superior al copiilor, pentru a-i distra, pentru a-i face să vină cu drag la școală. Știți, noi, profesorii, uneori le stricăm acestora starea de grație datorată acestei guvernări cu tot felul de exigențe de oameni obosiți: teme, lecturi suplimentare, lecții de învățat, repetiții, exerciții și tot felul de canoane din vremea „old school” de care nu ne putem debarasa. Știu că pentru asta ne veți sancționa. Că nu ne adaptăm vremurilor „open minded”, în care elevii trebuie să învețe prin joacă și entertainment.

După transpirația de pe tâmplele premierului de dimineață, reiese că a fost foarte grea trânta cu liderii noștri de sindicat. Ne bucurăm că a fost greu, doar i-am antrenat luni de zile pentru această zi a meciului final din Cupa României. Regretăm că nu au înscris mai mult, deși, după susținerea noastră din stradă, credeam că vor fi mai tari. E bună și o remiză. Din punctul meu de vedere, meciul nu este încheiat, deși comentatorii, fiind din capitală, vă cam țin partea. Știm asta din atitudinea vădit favorabilă vouă din meciurile internaționale. Folosesc ocazia de a-mi exprima regretul pentru meciul pierdut cu Schengen, dar știm, din presă, că n-a fost vina voastră. Doar un ghinion.

Sunt foarte fericit că, în urma acestui meci ca o finală, lăsați posibilitatea unei revanșe, iar din banii primiți din nu știu ce voucher putem să ne cumpărăm cărți de dezvoltare personală. Așa încât, din toamnă, ne vom adapta limbajul și doleanțele la țintele prevăzute în volumul „România Educată”. Dacă s-ar fi făcut desene animate din această temă, am fi avut acces cu toții la această biblie a viitorului în ceea ce ne privește. De la toamnă vom fi mai blânzi, mai fără dinți în dialogul social pe care-l veți iniția, pentru că – nu-i așa? – urmează un an al dialogului și al păcii sociale.

Suntem atât de recunoscători pentru că ne-ați dat și nu ne-ați luat, încât cu greu găsim cuvinte de mulțumire. Stimate premier, oricare vei fi acela, vă felicităm pentru decizia luată, de a ne guverna în aceste vremuri tulburi și ne punem nădejdea că, de cum se va lăsa bruma, ne vom întâlni în meciul revanșă.

Gavril,

Un umil profesor care a înghițit o gălușcă

P.S.1 Ca semn al prieteniei care ne leagă, am putea să ne trimitem în copie color diploma noastră de bacalaureat

P.S. 2 Salutări lui Klaus, prietenul nostru, care nu răspunde, dar știu că tu, guvernul meu, îl poți contacta prin STS

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.