• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 16 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 21 August , 2023

Dorul pâinii de acasă - rememorând gustul copilăriei în Maramureș

Muzeul Satului din Baia Mare a găzduit și anul acesta o nouă ediție a evenimentul gastronomic cultural „Gustul pâinii de acasă”, organizat cu sprijinul Consiliului Județean Maramureș.

 

„Evenimentul reprezintă o întoarcere în timp, în copilărie, când așteptam fascinați în fața cuptorului bunicii să rupem pâinea caldă sau să mâncăm plăcintele fierbinți.
Organizatorii au reușit și de data aceasta să îmbine bucătăria ma­ra­mureșeană cu demnostrații de meșteșug și momente artistice de calitate. De asemenea, au readus publicului târgul mult așteptat, «Bun de Maramureș», unde meș­terii populari și micii producători și-au prezentat produsele tradiționale.
Vizitatorii, de la mic la mare, au avut ocazia să participe la atelierul gastronomic «De la bobul de grâu, la pâinea caldă», la atelierul interactiv cu instalații tehnice tradiționale românești, toate acestea urmate de o serie de momente artistice, care au animat cadrul pitoresc al muzeului.
Felicitări echipei de organizare din cadrul Muzeului Județean de Etnografie și Artă Populară și din cadrul Centrului Județean pentru Promovarea Culturii Tradiționale «Liviu Borlan» Maramureș pentru succesul acestui eveniment de excepție!”, a spus Ionel Bogdan, președintele CJ Maramureș.

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.