• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 25 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 14 Iulie , 2003

DIVERTISMENT

* Evenimentul monden al saptamanii - inaugurarea Clubului "Athos"
Muschetari, veniti in parc!

* Culti si desculti
“O chestie pe care-o scoti”

* Evenimentul monden al saptamanii - inaugurarea Clubului "Athos"
Muschetari, veniti in parc!

Dupa cum am promis, GAZETA revine cu informatii “fierbinti” despre evenimentul saptamanii viitoare: inaugurarea Clubului “Athos”, locul care va deveni in curand polul de atractie al celor cu "chef de chef". Asezat in splendidul decor al Parcului Municipal, clubul va fi pe placul chiar si a celor mai pretentiosi, pentru ca Grup BD nu face lucrurile de mantuiala. Daca vreti sa aflati mai multe despre eveniment si ce surprize va rezerva “Athos”, cititi randurile de mai jos.

Lumee, lume! Mare distractie mare! Unde? In parcul municipal, la Clubul “Athos” care se pregateste sa-si deschida portile. Cand? Joi, 17 iulie, de la ora 20.30. Surprize? Invitati din lumea buna a orasului si din cea muzicala, iar daca vremea va permite, concert in aer liber, multa bere si voie buna. Veniti acolo si va veti convinge.

Cand ideea de a va petrece timpul liber in oras este optiunea finala, cu siguranta vizati un loc in care viata palpita la cote maxime. Cel mai sigur mod de a lasa dincolo de usa banalul cotidian este clubul “Athos”, locatia potrivita pentru manifestari energice ale spiritelor tinere. Nu conteaza varsta, ci cheful de distractie. Cel putin, asa pretind gazdele. Oferta muzicala este foarte larga, depinzand doar de gusturile clientilor, mai ales ca DJ-ul clubului are de unde sa aleaga. Spatiul este amenajat astfel incat sa poarte amprenta clara a epocii muschetarilor. Atmosfera intima si de inalta clasa e data nu doar de finisajele in care predomina verdele si pielea, ci si de serviciile ireprosabile. Oferta produselor menite sa sporeasca cheful de distractie cuprinde o paleta larga, de la bauturi racoritoare, bere sau gin, pana la exotice si rafinate cocktailuri. Stim ca baimarenii asteptau de multa vreme aparitia unui club in care distractia e la ea acasa, iar cei care raspund de bunul mers al clubului isi iau treaba in serios. Suntem siguri ca o data ce ati intrat, va veti molipsi si voi de virusul bunei-dispozitii care pluteste in aer si veti deveni dependenti de atmosfera acestui loc. Iar programul de functionare a localului este permisiv: de la orele 10.00 pana la ultimul client, in fiecare zi a saptamanii. Fara ora fixa pentru ultima comanda, scapati de privirile incarcate de repros ale barmanilor si de maturile sugestive care se strecoara printre picioarele dumneavoastra ca sa va determine sa plecati odata acasa. Gata cu prostul gust si nesimtirea! La Club “Athos”, cuvintele de ordine sunt distractia si voia buna. Acest lucru il garanteaza Grup BD si e lucru stiut ca firma pune pret pe calitate. Deci, fiti pe faza! Joi, 17 iulie, orele 20.30, va avea loc inaugurarea. Daca vremea va tine cu noi, concertul Andei Adam si al invitatilor sai va avea loc in aer liber, in parc. Daca nu, Clubul are portile deschise si va fi gazda primitoare. De weekend-ul viitor, cale libera la distractie. Ne vedem acolo!

Lavinia COTARCEA



* Culti si desculti
“O chestie pe care-o scoti”

Avem meteahna calculelor pe care ni le-am insusit la orele de “mate”. Cine isi mai aduce aminte ce inseamna si unde se fofoseste “artificiul de calcul”? "Cred ca se poate sa faci niste calcule cu ajutorul artificiilor. Poate fi interpretat in mai multe moduri. Expresia se poate aplica oriunde. Noi nu ne-am intalnit cu asa ceva", a solutionat problema Vasile Ciocotis, primarul localitatii Calinesti. Dom' primar se pare ca a ramas conectat la artificiile din 4 iulie. "Este o solutie pe care o dai prin... Nu, cred ca-i o chestie pe care reusesti sa o scoti, un beneficiu sau profit, printr-o formula de calcul. Calculele sunt concepute si interpretate diferit. Se poate aplica in orice domeniu, sport, finante", ne-a servit-o din linia a doua voleibalistul Cornel Savoiu, actualul director al Directiei Judetene de Tineret si Sport Maramures. Intrebat daca s-a confruntat in viata cu asemenea situatii, Savoiu a recunoscut ca nu. Ciudat. Este un specialist atat in sport, cat si in finante, ne gandeam ca... "Expresia are aplicabilitate in orice domeniu. De exemplu, s-ar putea ca un calcul sa fie artificial. Ca si in afaceri. Se refera mai mult la domeniul economic, la afaceri", a tinut sa ne ofere un raspuns elegant ca o bijuterie consilierul judetean Doru Pop, vicepresedintele PNL Maramures. Si ii dam dreptate. In Romania zilelor noastre, in afaceri tot mai multe calcule sunt artificiale. Pe Aurel Santa, directorul Teatrului Municipal Baia Mare l-am surprins intr-un relas actoricesc, din care si-a revenit iute de tot. "Fara a ma uita prin dictionare, eu inteleg ca inseamna a ajusta niste cifre cu aproximatie. Faci un calcul si vrei sa le aduci pe toate la acelasi nivel. Se foloseste in statistica, unde sunt anumiti indicatori", a apreciat Santa. Ideea suna interesant, dar nici macar pe aproape nu este. Dupa o scurta reculegere, Aurel Santa a revenit cu un telefon in forta. Si noi explicatii plauzibile. "Mi-am adus aminte ca am fost profesor si anul asta. Incheind mediile nu am trecut 9,66, ci 9,67. Eram in gimnaziu profesor si un activist de partid ne-a spus sa-i invatam bine pe elevi, sa ajunga la facultate. , i-am zis eu, ". La ce explicatii ni s-au dat pentru artificiul de calcul, chestionatii nostri au ramas cu lacune serioase din gimnaziu. De liceu, nu mai vorbim. Conform DEX, expresia artificiu de calcul inseamna “un procedeu prin care se ajunge la rezolvarea unui calcul pe o cale mai scurta si mai ingenioasa decat calea obisnuita”. Din nefericire pentru cultii acestui numar, artificiul lingvistic nu a dat roade. Mai incercati, domnilor!

Ciprian DRAGOS

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.