• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 13 August 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 29 Octombrie , 2012

Dicţionar legislativ

În Codul Fiscal, la art 34, Declararea şi plata impozitului pe profit, se introduce un cuvânt nou, „cartof”. Se referă la contribuabilii care obţin venituri majoritare din cultura cerealelor, a plantelor tehnice şi a cartofului etc., sunt obligaţi să declare şi să plătească impozit pe profit anual, până la data de 25 februarie (...). (Lege nr 177/18.10.2012)

 

Lista semnelor electorale depuse de partidele politice, alianţele politice, alianţele electorale şi organizaţii ale cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale au fost depuse la Biroul Electoral Central. Peste 1 milion şi jumătate de tone de cărbune energetic şi aproape 150.000 de tone de păcură vor fi împrumutate din rezervele de stat către operatori economici producători de energie electrică pentru Sistemul electroenergetic naţional şi pentru asigurarea cu energie termică a populaţiei. (Ordonanţă de urgenţă nr 60/17.10.2012)

 

A fost emisă Legea nr 185/24.10. 2012 prin care se aprobă Ordonanţa Guvernului nr 1/2012 cu privire la suspendarea aplicării unor dispoziţii ale legii nr. 9/2012 privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, precum şi pentru restituirea taxei achitate în conformitate cu prevederile art. 4 alineatul 2 din lege. Acest lucru ar însemna o uşurare şi rapiditate în recuperarea taxei de primă înmatriculare.

 

Este aprobat bugetul de venituri şi cheltuieli pe anul 2012 al SC Electrica Furnizare SA, al SC Hidroserv Porţile de Fier, al SC Şantierul Naval Mangalia, al Centrului Român pentru pregătirea şi Perfecţionarea Personalului din Transporturi Navale.

 

Glosar de termeni:

 
 

Înmatriculare – operaţiunea administrativă ce constă în înscrierea în evidenţele autorităţilor competente, potrivit legii, a dobândirii dreptului de proprietate asupra unui autovehicul de către primul proprietar din România şi atribuirea unui certificat de înmatriculare, precum şi a numărului de înmatriculare.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.