• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 15 August 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Duminică , 26 Februarie , 2012

Dictionar legislativ

Gasiti acum si modelele de formulare pentru Decizia de anulare a penalitatilor de intarziere conform cu Ordinul 2604/2011 (Ordin 163/ 09.02.2012)

 

Indicele preturilor de consum (IPC) stabilit pentru anul 2012 la platile anticipate in contul impozitului pe profit este de 3,5%. (Ordin 225/14.02.2012)

 

A fost emisa metodologia de organizare a examenelor de finalizare a studiilor in invatamantul superior (examene de absolvire, licenta, diploma, selectie, disertatie) (Ordin 3271/14.02.2012)

 

Autoritatea electorala permanenta efectueaza controale financiare la sediile centrale si sediile locale ale partidelor politice in fiecare an. Rapoartele de constatare apar in Monitorul Oficial si, in general, cuprind valorile gasite conform cu documentele contabile puse la dispozitie, constatarile comisiei si recomandarile acesteia. Valorile in bani reprezinta in general cotizatii ale membrilor, donatii si sponsorizari, dar pot lua de asemenea forma subventiilor primite de la stat sau a dobanzilor aferente depozitelor realizate. Au fost facute controale la Partidul National Liberal, la Partidul Conservator, Partidul Social Democrat, Partidul Initiativa Romaniei, Partidul Romania Mare, Partidul Democrat Liberal si Partidul Alianta Socialista.

 

Guvernul aloca suma de 20 de milioane de lei pentru inlaturarea efectelor calamitatilor naturale produse de caderile masive de zapada si viscol in unele judete ale tarii (Botosani, Braila, Buzau, Constanta, Calarasi, Dambovita, Galati, Giurgiu, Ialomita, Ilfov, Teleorman, Prahova, Tulcea si Vrancea). Sa speram ca urmeaza sa fie folositi intelept acesti bani! (Hotarare 85/21.02.2012)

 

A fost aprobat Centralizatorul privind disciplinele de invatamant, domeniile si specializarile, precum si probele de concurs valabile pentru incadrarea personalului didactic din invatamantul preuniversitar in anul 2012. (Ordin 3202/03.02.2012)

 

 

Glosar de termeni, astazi:

 

Subventie - Ajutor banesc nerambursabil acordat (de stat, de o organizatie etc.) unei persoane, unei institutii, unei ramuri economice sau intreprinderi etc., in scopul atenuarii efectelor sociale ale modificarilor economice de structura.

Indicele preturilor de consum (IPC) - este un instrument de masura care caracterizeaza si furnizeaza o estimare a evolutiei de ansamblu a preturilor marfurilor cumparate si tarifelor serviciilor utilizate de catre populatie pentru satisfacerea necesitatilor de trai intr-o anumita perioada (perioada curenta) fata de o perioada anterioara (perioada de referinta).

Comentariile celorlalți

Ricky pe 25.03.2012 la 20:14
De fapt, comunecii au spus doar jtumaate din adevar: acest parlament fara coAIE, mafiot si de rasul lumii- si-a pierdut legitimitatea, trebuie eliminat, el nu se deosebeste prin nimic de guvernarea precedenta. A doua jtumaate de adevar: si-a pierdut legimitatea insusi statul asta criminal Republica Mafiei si trebuie si el eliminat prin unirea cu Patria -muma Romania. A treia jtumaate de adevar alegerile reprezinta un ventilator puternic, care alege graul de neghina, doar la alegeri partidele urca sau coboara, minciuna politica ese la iveala, starpiturile gen Rosca sunt taxate de electorat. In ultimii trei ani in RM s-a progresat atat de mult pe calea democratizarii societatii, cat nu s-a facut in toti cei 20 ani luati imtreuna Dar partidele actuale, prezente in parlament, si-au aratat pe deplin impotenta si nedorinta lor de schimbare. Odata ce acest popor indobitocit nu opteaza pentru unirea neamului, atunci oricum este nevoie de sange proaspat in Parlament. Trebuie ca partidele sa inteleaga ca boborul le voteaza pentru realizarile lor concrete si nu pentru demagogie si minciuni. Deci sa asteptam alegeri, sa nu ne fie frica nici de cele anticipate, sa votam un partid mai demn, mai anti-mafie, mai nou-care poate aduce schimbari. Hienele politicein frunte cu Voronin, Filat, Plohis, Ghimpu, Diacov, Lupu, Dodonoff etc la gunoiul istoriei!!!

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.