• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 18 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 10 Iulie , 2023

Dialoguri virtuale. Științele economice în context metafizic

  Întrebare: Din ce motiv?

Răspuns: Foucault spunea că schimbarea de direcție e doar aparentă: planul era fix și doar Pământul se rotea. Dar în raport cu ce era fix? Fiindcă în Univers totul este în mișcare.

Pământul se învârte în jurul Soarelui, care se află și el în mișcare în jurul centrului din Calea Lactee, care și ea este în mișcare spre centrul grupului format din galaxiile învecinate și tot așa mai departe, ansamblul de galaxii se îndreaptă spre ceea ce se numește „Marele Atractor”, un imens complex de galaxii masive, situate la o foarte mare distanță. Concluzia pe care o putem trage din experiența lui Foucault este că planul de oscilație al pendulului este aliniat la toate obiectele cerești, chiar dacă ele se află la distanțe foarte mari de Pământ. Pendulul este determinat, în comportamentul lui, de Univers în ansamblul lui, și nu doar de anumite obiecte cerești care se află în apropierea Pământului. Așadar, „Tot ceea ce se întâmplă pe planeta noastră este în relație cu imensitatea cosmică”, spune savantul Igor Bogdanov, „ca și cum fiecare ar purta în ea totalitatea Universului. Există o interacțiune tainică între toți atomii Universului care conectează Universul într-o singură totalitate”.

Întrebare: Conform teoriei cuantice relativiste a câmpurilor o particulă nu există prin ea însăși, ci doar prin efectele pe care le creează.

Răspuns: Acest ansamblu de efecte se numește „câmp”. Astfel, obiectele care ne înconjoară nu sunt altceva decât ansambluri de câmpuri (câmp electromagnetic, câmp gravitațional, câmp protonic, câmp electronic); realitatea esențială, fundamentală este un ansamblu de câmpuri care interacționează în permanență între ele.

Întrebare: În acest caz se pune întrebarea: Care este substanța obiectelor fizice sau fondul lor?

Răspuns: Savantul Igor Bogdanov răspunde că „acesta nu este de găsit sub forma unui lucru; un câmp nu are o substanță decât cea vibratorie; este vorba de un ansamblu de vibrații potențiale la care sunt asociate particule elementare de diferite naturi.” Așadar totul este într-o mișcare continuă, totul se schimbă necontenit, într-o mișcare care antrenează aceste particule elementare. Miliarde și miliarde de atomi vibrează în jurul unor echilibre instabile. Cum și de ce există astfel de echilibre? Răspunsul este că toate acestea se sprijină pe o Cauză care nu aparține universului nostru fizic.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.