Curs valutar
Recomandările Gazetei
Evenimente locale, concerte, teatru, expoziții, filme, cărțiNewsletter
Ultimele comentarii
Dialoguri virtuale / The Black Man-ul economiei
Întrebare: Dacă analizăm mai atent cele afirmate de către B.M. regăsim zvârcolirile prezentului!?
Răspuns: În acelaşi articol, B.M. a mai adăugat că Europa mai are nevoie urgent de trei condiţionalităţi: putere centrală, emisiuni de titluri de stat şi mecanismul de excludere din zona euro a statelor intrate în faliment. În acelaşi interviu, B.M. a făcut referiri şi la adresa Statelor Unite ale Americii trăgând semnalul că Statele Unite ale Americii este în pragul unei noi crize.
Î.: Ştim că B.M. manipula finanţele lumii printr-un mecanism de hedging?
R.: B.M. spunea: „În acest moment (suntem în 2011), fondul meu de hedging este de neatins de către investitori străini”. Nu-i aşa că este interesant?
Î.: Cred că din cele discutate până în prezent răzbate lupta conceptuală dintre o structură de tip Statele Unite ale Europei şi Europa unor ţări suverane?
R.: Nu numai B.M. ci şi Jean-Claude Trichet dorea o conducere unitară în Europa, prin care viaţa economică a ţărilor din Uniunea Europeană să se conducă mai eficient. Trichet, preşedintele Băncii Centrale Europene până la data de 1 noiembrie 2011 (urmaşul lui a devenit Mario Draghi, preşedintele Băncii Centrale a Italiei), dorea să impună ţărilor din Uniunea Europeană o conducere mai puţin „democratică” .
Î.: Cum trebuia să se traducă voinţa lor, în realitate?
R.: Populaţiei ne mai revenindu-i nicio posibilitate de a interveni în modul în care sunt cheltuiţi banii proveniţi din propriile impozite şi taxe. Normele existente, de exemplu în cazul ajutorului acordat Greciei, toate parlamentele din ţările membre trebuiau să le accepte şi să le ratifice. O asemenea procedură necesita câteva luni. Când nu ai timp, un asemenea sistem nu mai este îndestulător. Susţineau ei.
Î.: Cine este acest Trichet?
R.: Trichet este un membru de seamă al grupului de la Bilderberg şi este considerat persoana de încredere a elitei financiare mondiale (E. F. M.).
E.F.M. doreşte să slăbească sistemul economic european pentru a permite preluarea puterii de către un guvern mondial, drept soluţie la o lume aflată în derivă. Însăşi Trichet, în calitatea lui de preşedinte al Băncii Centrale Europene, printr-o seamă de tranzacţii financiare a pus „bazele” crizei ce a urmat, nu numai în Grecia, ci şi în întreaga zonă euro şi în toate ţările din Uniune.