Curs valutar
Recomandările Gazetei
Evenimente locale, concerte, teatru, expoziții, filme, cărțiNewsletter
Ultimele comentarii
Dialoguri virtuale / Oile şi economia
Întrebare: Aţi acceptat să răspundeţi la un interviu cu acest titlu. Care au fost considerentele acceptului?
Răspuns: Două motive am luat în seamă: tot mai frecventele articole de presă care vizează teme legate de intenţia puterilor care „guvernează sau doresc să guverneze” lumea; şi recentele Sărbători Pascale în care se aminteşte de lumea care seamănă cu o turmă fără păstor, turmă din care majoritatea este destinată tăierii.
Î.: Se amintesc în acele articole, tot mai des apărute şi în România, că de circa 200 de ani „specialişti” vânduţi forţelor doritoare să instituie Noua Ordine Mondială construiesc metodic căile de atingere al acelui obiectiv?
R.: Răspunsul meu este indirect. Respectiv, cel care nu vorbeşte conform acelor concepte nu poartă un discurs „corect politic”, susţin tot mai mulţi apologeţi ai Noii Ordini Mondiale sau cei care-şi mai aduc aminte de perioada finalului de secol XX, când se spunea că mulţi „foşti” folosesc un „limbaj de lemn”.
Merită să cugetăm asupra acestor două definiţii fiindcă provin, ambele, de la centre de putere care nu dorm nici în prezent.
Î.: Întrucât doresc să fie un interviu bazat pe documente şi nu pe păreri, vă rog să vă referiţi la acele scrieri care studiază acest fenomen?
R.: Desigur, mă bucur de această întrebare întrucât conţinutul interviului doresc să se desfăşoare conform canoanelor unei comunicări ştiinţifice, cu o bibliografie selectivă serioasă, şi nu cum se vorbeşte astăzi, respectiv, bazat „pe surse”.
Afirmaţiile mele provin din două surse: cartea lui Milton William Cooper, „Behold a pale horse” („Fii atent la calul palid”), apărută în Statele Unite ale Americii, respectiv traducerea în limba germană „Die Apokaliptischen Reiter”, apărută în 1996, Editura Pandora.
Să amintim că M. W. Cooper a fost ani îndelungaţi ofiţer de informaţii a marinei americane şi menţionează că în această calitate a avut acces la informaţii confidenţiale, inclusiv la detaliile doctrinei „Războiul tăcut şi armele lui silenţioase”, doctrină adoptată încă din anul 1954 de un grup potentat existent funcţional şi astăzi.
Cea de a doua sursă, practic este un studiu, apărută în anul 1966, care în bibliografia economică şi de sociologie apare cu titlul „Report from the Iron Mountain”. Este un studiu comandat de Pentagon al cărui secretar de stat al apărării al Statelor Unite ale Americii era Robert McNamara. Studiul prezenta acele metode şi tehnici care permit unui guvern să rămână la putere, prin care pot să-şi supravegheze cetăţenii şi pot să preîntâmpine revoltele populaţiei.