Curs valutar
Recomandările Gazetei
Evenimente locale, concerte, teatru, expoziții, filme, cărțiNewsletter
Ultimele comentarii
Dialoguri virtuale / Istoria cametei
(ultima parte)
Întrebare: Care este istoria Băncilor centrale, Băncilor naţionale?
Răspuns: Timp de sute de ani bancherii au fost alungaţi din Anglia, dar în 1694 se reîntorc şi înfiinţează Banca Centrală a Angliei. Banca Centrală avea un rol deosebit întrucât banii erau emişi de această instituţie, care reprezenta, practic, statul. Emisiunea monetară, reglementarea dobânzilor, stabilirea cursului monetar au fost preluate de la stat de grupurile financiare, în consecinţă Banca Angliei a preluat suveranitatea financiară.
Dacă regele Angliei voia să se războiască trebuia să se împrumute de la Banca Centrală a Angliei. Banii trebuiau restituiţi, însă nu regele genera banii. Populaţia trebuia atrasă în acest proces.
Î.: Deci?! Concluzii!
R.: Camăta este o formă mascată de impozitare. Noi, cei care generăm banii, plătim statului impozit, care la rându-i plăteşte dobândă puterii nevăzute.
Aşa cum am amintit pe parcursul interviului recent, în presă a apărut o ştire care anunţă că toate ţările din lume sunt îndatorate una alteia.
Profesorul american Herman Kahn (1922 – 1983), fondatorul Hudson Institut, a afirmat că prin îndatorare se poate remodela sistemul mondial şi conducerea lumii dintr-un singur centru. Practic aceasta ar fi Noua ordine mondială.
Î.: De ce aţi dorit să daţi interviului titlul „Noua ordine mondială”?
R.: Pentru a lămuri o des vehiculată sintagmă. Novus ordo seclorum nu reprezintă întru totul noua ordine mondială, astfel ar fi o traducere warfiană, ci ar trebui de înţeles epoca lumii noi, în care lumea nouă este America. Deci se poate traduce şi epoca Americii.
Din anul 1786 - Novus ordo seclorum – apare tipărit şi pe dolarul american, dar înainte de acesta apare pe sigiliul oficial al Statelor Unite.
Actuala ordine mondială se bazează pe un sistem creditor şi inflaţionist general. Peste 99 la suta din populaţia lumii lucrează pentru mai puţin de 1 la sută.
Î.: Să încheiem cu o previziune a unui preşedinte american.
R.: Preşedintele Statelor Unite ale Americii, George W. Bush, a amintit de varianta conducerii de la un singur centru, cu amendamentul că această variantă era valabilă pentru America secolului XX. Secolul XXI nu va mai fi unipolar, înfăptuindu-se o structură multipolară.
Î.: În încheiere cu ce să rămânem?
R.: Quo vadis, Domine?