Curs valutar
Recomandările Gazetei
Evenimente locale, concerte, teatru, expoziții, filme, cărțiNewsletter
Ultimele comentarii
Dialoguri virtuale / Droguri, bani şi puţină istorie
Întrebare: Nu numai ieri, astăzi ci şi în viitor sunt lucruri despre care, la un anumit moment dat, s-a zis, se zice şi se va zice că nu este momentul/cazul să le discutăm. Este, de altfel, o dispută între teoreticieni dacă modelele la care se raportează gândurile, cuvintele, faptele şi omisiunile persoanei s-au schimbat sau nu s-au schimbat pe parcursul istoriei. O problemă, care subtil este infuzată, tot mai adesea, în conştiinţa românilor, cu deosebire a tineretului, este cea a consumului de droguri. Dacă urmăreşti, şi nu trebuie să fii foarte atent, mesajele mediei sau a publicaţiilor, consumul de droguri este amintit între: tentaţie, refulare, boală, similar alcoolismului sau tabagismului şi spectrul prezentării variază ca şi culorile nesfârşite ale „curcubeului” (cuvânt pe care voit l-am spus între ghilimele). Dar ca orice istorie şi această temă are un început.
Răspuns: Preocuparea de sute de ani a elitelor financiare (EF), dar şi a unor state imperialiste, a reprezentat-o drogurile şi industria drogurilor. De menţionat că industria drogurilor şi cea de război sunt cele mai puternice activităţi economice ale prezentului. Aici se învârt şi s-au învârtit miliarde de dolari, sunt afectate sute de milioane de persoane, începând cu Asia, îndeosebi China, continentul american, Europa - unde mor din această cauză, zilnic, zeci de mii de persoane.
Î.: Să fie vorba de o afacere uriaşă? Sau se poate vorbi şi de un alt interes?
R.: În spatele acestui fenomen stau nu numai interese pecuniare ci şi strategii de formare a opiniilor societăţii umane şi, poate, distrugerea omenirii din punct de vedere moral.
Î.: Când este vorba de bani se amalgamează interesele a mai multor subiecţi. În acest caz, cine sunt?
R.: Istoria poate începe cu modalitatea de obţinere a sumelor imense acumulate de actuala EF şi de predecesorii acestora dar şi a altor, ulterior, interesaţi de această afacere cum ar fi: Ku-Klux-Klanul, P-2 (Propaganda due), Mafia dar şi structuri suprastatale sau chiar statale care, unele dintre ele, se prezintă astăzi ca fiind foarte respectabile.