• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 13 August 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 1 Octombrie , 2012

Dialoguri virtuale / Dă Doamne să nu se îmbolnăvească românul!

Întrebare: Probabil că sunt elemente ale actualei legi a sănătăţii care nu se modifică prin noua propunere. Care sunt acestea ?

Răspuns: Cele referitoare la: contribuţia cetăţeanului şi a pensionarilor la fondul de asigurări de sănătate şi taxa pe viciu.

 

Î.: Care sunt propunerile care vor conduce la mărirea contribuţiei la fondul asigurărilor de sănătate?

R.: Contribuţia angajatorului la fond; contribuţia plătită de cetăţean pentru soţ/soţie/părinţii coasiguraţi şi taxa claw-back

 

Î.: Care sunt măsurile noi?

R.: Coplata şi asigurarea privată facultativă.

 

Î.: Din punct de vedere economic şi financiar, cum vedeţi aceste propuneri?

R.: O povară suplimentară pentru cetăţean şi pe întreprinzători, care reprezintă motorul economiei reale.

 

Î.: Se cunoaşte actuala filosofie a concepţiei structurii sistemului de sănătate, în care se vehiculează promovarea competenţei, apropierea sistemului de pacient şi alte asemenea deziderate.

R.: Da, se priveşte în zări şi este cert că va fi trăit de nepoţii nepoţilor noştri. Afirmaţia este susţinută de structura veniturilor care se doreşte să finanţeze cabinetelor medicilor de familie: contracte încheiate cu asiguratorii privaţi sau societăţile mutuale de asigurări, contracte încheiate cu autorităţile locale, plata directă de la pacienţi, coplata, contracte încheiate cu Ministerul Sănătăţii, donaţii, sponsorizări.

În cazul cabinetelor de specialitate din ambulator şi centrelor medicale multifuncţionale prin: decontarea serviciilor furnizate de furnizorii de servicii medicale de specialitate se face pe baza documentelor justificative prezentate de aceştia asiguratorilor de sănătate cu care se află în relaţii contractuale, contracte din fondurile programelor naţionale de sănătate, de la autorităţile locale, plata directă de la pacienţi, coplata, contracte de cercetare şi activitate didactică, contracte cu cabinetele medicilor de familie. Este o filosofie economică care se bazează pe strângerea unui burete care mai are un pic de apă şi care este la limita să se rupă de atâta stoarcere.

 

Î.: Ce concluzii se pot trage din afirmaţiile anterioare?

R.: Prin actualul sistem de finanţare a sănătăţii, dirijorii noştri spun că nu pot să asigure condiţiile materiale şi financiare pentru un serviciu medical decent susţinut integral de stat şi este necesară, printre altele, implicarea sistemului privat de sănătate şi invocă soluţiile la îndemâna cetăţeanului: plimbări multe, evitarea consumului excesiv de sare, dulciuri, grăsimi şi multă rugăciune, în primul rând către conducători şi în final către Bunul Dumnezu.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.